TEMİZLENDİ!


Güney Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Yılmaz Akpınar’ın “Atatürk Anıt Alanı’nda bu görüntü yakışıyor mu?” başlığıyla gündeme taşıdığı kirlilik, İskenderun Belediyesi ve HATSU’nun girişimleriyle temizlendi. Anıt alanının, deniz seviyesi arasında kot farkı oluşması, anıtta biriken suyun hastalığa yol açması ve insanların iskeleye gitmesini engellemesi nedeniyle tepkilere yol açan kirliliğe aynı gün İskenderun Belediyesi ve HATSU ekipleri müdahale etti.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy’un duyarlı yaklaşımları sayesinde çağrılan temizlik ekipleri alanı temizlediler. Görev ve sorumluluğu olmamasına rağmen, hemen anıt alanına geçen Bekir Aksoy’un bizzat çalışmaları takip etti.

Bir gün sonra da HATSU’nun başarılı Bölge Şefi Cengiz Çeyner tüm ekipleri seferber ederek, mazgallardaki tıkanıklığın giderilmesini sağladı, kapsamlı bir temizlik çalışması başlattı. Çeyner’in girişimleriyle, Anıt alanını yıkatarak, tertemiz bir görüntüye kavuşturdu. Ancak, anıt alanı ile yağmur suyun tahliyesinin olduğu sahil arasında oluşan kot farkı nedeniyle, benzer kirliliğin yaşanmaması için İskenderun Belediyesi’nden yol üzerinde çalışma yapılması bekleniyor.