YAPILANDIRMADA FIRSAT AVANTAJLARINI ANLATACAK


Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlen 7143 Sayılı Kanunun tanıtım toplantısına konuşmacı olarak Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Tahsilat ve İhtilaflı İşler Daire Başkanı Zekayi Çenge’nin katılımları ile 11 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 14.00’da İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Halil Şahin meclis salonunda gerçekleşecek.
7143 Sayılı Vergi ve diğer alacakların yeniden yapılandırılması ve kanunda belirtilen diğer ayrıntıları anlatarak soruları cevaplayacak olan Maliye Bakanlığının başarılı bürokratlarından olan Gelir İdaresi Başkanlığı Tahsilat ve İhtilaflı İşler Daire Başkanı Zekayi Çenge aynı gün şehrimizden ayrılacak. 7143 Sayılı kanunun neler getirdiği ve vatandaşların bu kanun kapsamında ne gibi faydaları olacağını anlatılacak olan bu toplantıya, İskenderun’da bulunan sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar davet edildi.

7143 SAYILI KANUN NELER GETİRİYOR?
Yapılandırma Kanunuyla; Vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükü azalacak, yapılandırılan borçların peşin veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde ayrıca indirimler yapılacak, borçlar taksitler halinde ödenebilecek, vergi ihtilafları sonlandırılacak, devam eden vergi incelemeleri için Kanundan yararlanılabilecek, geçmiş yıl beyanları artırılarak vergi incelemesine muhatap olunmayacak, daha önce unutulmuş, eksik beyan edilmiş vergiler için pişmanlık beyanı yapılabilecek, işletme kayıtları gerçek duruma uygun hale getirilecek, Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıklar belli tarihe kadar vergisiz ve ayrıcalıklı imkânlarla milli ekonomiye kazandırılacak. Haber: Yılmaz AKPINAR