TOSYALI İSKENDERUN PORT İLK GEMİYİ KARŞILAMAYA HAZIR!


Türkiye’nin global çelik üreticisi Tosyalı Holding’in İskenderun’a bağlı Sarıseki Mahallesi’nde 2. OSB’de hayata geçirdiği Tosyalı İskenderun Port’a ilk gemi 10 Temmuz’da demir atacak.
Tosyalı Holding, 4.5 milyon ton kömür-3.5 milyon ton diğer yük olmak üzere, toplamda 8 milyon ton kapasiteli limanı 2018 yılının ilk yarısında faaliyete geçirmenin heyecanını yaşıyor.

125 milyon dolar bütçeyle Tosyalı Denizcilik ve Liman İşletmeciliği A.Ş. unvanlı şirket tarafından yapımını tamamladığı Tosyalı İskenderun Port, karşılayacağı ilk gemiyle hedeflenen sürede devreye girecek.
Bölgenin önemli limanlarından biri olma hedefiyle ilk gemiyi 10 Temmuz 2018 Salı günü karşılayacak olan Tosyalı İskenderun Port, şirketin liman hizmetleri ve lojistik ihtiyaçları karşılamanın yanı sıra, ihracat ve ithalat için de önemli bir alternatif oluşturacak.

İskenderun ve bölge ekonomisi ile istihdama büyük katkı sağlayacak olmasının yanında, ticaret hızını da artıracak olan İskenderun Tosyalı Port’un salı günü ilk gemiyi karşılayacağını duyuran Tosyalı Holding İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, “Tosyalı Ailesi olarak ilk gemiyi karşılamaya hazırız. Rabbim kazasız belasız hayırlı işler nasip etsin inşallah” diyerek, heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdikleri mesajını verdi. Haber: Yılmaz AKPINAR