SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ŞİDDETE SOSYAL FARKINDALIK


İskenderun ASAŞ futbol okulunda eğitim gören minikler ile Futbol Okulu sorumlusu Halit Ersoy, öncelikli olarak minik sporcularına örnek olmak, aynı zamanda topluma sosyal farkındalık yaratması amacıyla bir çalışmaya imza attı.

Doktor ile sağlık çalışanlara yönelik saldırıları kınamak ve doktorların ne kadar değeli olduğunu onlara anımsatmak için geleceğin futbol yıldızları ile hocaları birlikte mini bir sosyal farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Futbol okulunun Sorumlu Hocası Halit Ersoy, futbol okulunun antrenmanında çocuklara çift kale maç yaptırdığı sırada bir sporcunun sakatlanması ve hemen ambulansın çağrılması gerekiyordu. Farkındalık çalışmasının tüm senaryosu oyuncular tarafından yerine getirildi.

Maç esnasında bir oyuncu rol gereği sakatlandı ve yerde acılar içerisinde kaldı. Hemen sağlık ekiplerine haber veren hoca doktorun ve sağlık çalışanının sahaya gelmesini sağladı. Yerde bağıran çocuğu gören ailelerde panik içerisinde olup bitenleri habersiz ve merakla izlemeye başladı. Özel bir hastanenin sağlık ekiplerinin sahaya gelmesi ve yerde yatan minik sporcuya müdahale etmesi sırasında diğer bir sporcu tarafından kendilerine çiçek verilmesi karşısında şaşkınlık yaşayan doktor ile sağlık çalışanlarına durumu futbol okulunun hocası Halit Ersoy açıkladı.
Antrenör Halit Ersoy, Şanlıurfa’da bir süre önce sağlık çalışanına yapılan saldırıyı ve saygısızlığı kınamak, her zaman insan hayatının emanet edildiği sağlıkçılara sahip çıkmak için böyle bir organizasyon yaptıklarını belirterek “İnsanlığa verdiğiniz güzel hizmetlerden dolayı tüm sağlık çalışanları ve doktorları adına size çiçek vermeyi düşündük. Buradan da Ahmet hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DUYGULANDI
Sahaya yaralanan çocuğa müdahale etmek için acil olarak gelen Doktor Cengiz Gündüz ile hemşire Sumru Sarp kendilerine verilen çiçek karşısında mutluluklarını gizleyemedi. Doktor Cengiz Gündüz de “Burada bize yapılan nezaket hepimizi duygulandırdı. Gerçekten saldırı haberleri bizleri çok üzüyor ve hiçbir şekilde bu tür saldırılar insanlığa sığmıyor. Bu konuda zaman zaman çok sıkıntılar yaşıyoruz. Bizler de ailelerimizi hiçe sayarak iş yerimize geliyoruz. Bizler de insanız bazen çalışma saatlerimiz fazla olmasına rağmen her zaman işimizi insana dayalı yapıyoruz. Çünkü insan hayatı ihmale gelmez. Bu nedenle böyle saldırı haberlerini duymak istemiyoruz. Bizlere verdiğiniz bu çiçek içinde sizlere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Haber: Cuma KESEROĞLU