MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ!


Devlet ve millet bütünleşmesiyle şanlı tarihimize altın harflerle nakşedilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Zaferi’nin 2’nci yıldönümü münasebetiyle İskenderun’da “Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı” düzenleniyor.
HBB Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleşecek olan ‘Milli Birlik Yürüyüşü’, 15 Temmuz Pazar günü saat 20.30’da Atatürk Anıt Alanı önünden başlayacak. Yürüyüş bitiminde Anıt Alanı’nda, Prof.Dr. Ebubekir Sofuoğlu ile Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yrd. Doç.Dr. Yasin Pişgin’in konuşmacı olarak katılacağı günün anlam ve önemine yönelik konuşmalar yapılacak.

AKADEMİSYENLER 15 TEMMUZ’U ANLATACAK
İskenderun Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, KADEM tarafından düzenlenecek olan ‘15 Temmuz’un Kadın Kahramanları Konferansı’nın İTSO’da bugün saat 14.00’te gerçekleşeceği bildirildi. Aynı gün, Kaptanpaşa Camii’nde Cuma namazını müteakip, kahraman şehitlerimizin ruhuna Hatm-i Şerif okunup, dualar edilecek.
Cumartesi günü ise Süleyman Özışık ve Hikmet Genç’in konuşmacı olarak katılacağı konferans ise saat 14.00’te İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenecek. Pazar günü ise saat 09.00’da Şehitlik ziyareti yapılacak.
‘15 Temmuz Konulu Fotoğraf ve Resim Sergisi’nin düzenleneceği program, Belediye Resim Galerisi’nde yer alacak. Günün devamında Kaptanpaşa Camii’nde öğle namazına müteakip, Mevlid-i Şerif ve Hatm-i Şerif okunacak.
Saat 18.00’de ise Anıt Alanı’nda İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ‘Anlık Resim Yarışması’ gerçekleşecek. Aynı gün saat 00.13’te tüm camilerimizde sela okunacak.
16 Temmuz 2018 Pazartesi günü saat: 11.00’de ise İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampüsü Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda; “Darbelere ve Devlet İçindeki Yapılanmalara Karşı Teknoloji Nasıl Kullanılmalı” ve “Teknoloji Darbelere Karşı” konulu panel düzenlenecek.

ANTAKYA PROGRAMI CUMHURİYET MEYDANI’NDA BAŞLIYOR
Öte yandan; Hatay Valiliği koordinasyonunda, ilimiz milletvekilleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının katılımı, büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin desteği ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı gerçekleştirilecek. Hatay Valiliği açıklamasında, “Tüm vatandaşlarımızı; 15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 20.00’de Antakya Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak DSİ parkına kadar yapılacak olan yürüyüş ile akabinde ülkemize, devletimize ve demokrasimize yönelen tüm tehditlere karşı birlik ve beraberliğimizi bir kez daha göstermek amacıyla düzenlenecek etkinliğe Türk Bayrakları ile katılmaya davet ediyoruz” denildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR