İNAN AİLESİ İKİ ŞEHİT AİLESİNE EV BAĞIŞLADI


15 Temmuz 2016 gecesinde milli iradeyi hedef alan ve FETÖ/PDY terör örgütünce tertip edilen darbe teşebbüsünün 2. yıl dönümü dolayısı ile Belen’de “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri çerçevesinde program hazırlandı. Programda, İnan Ailesi tarafından Belen’de ikamet eden 15 Temmuz Şehitlerinden Komiser Yardımcısı Gülşah Güler ile Polis Memuru Hurşit Uzel’in ailelerine devre mülk tapuları teslim edildi.Bu örnek davranış 15 Temmuz etkinliğine katılan Belen Halkı tarafından büyük takdir gördü, alkışlandı. Şehit ailelerine tapuları, AK Parti Hatay milletvekili adayı Hukukçu Ecrin Nazlı İnan ve Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu tarafından takdim edildi.

DUYGULANDIRAN PROGRAM
Program’a Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, Belediye Başkanı Adnan Vurucu, İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Salih Aygün, İlçe Emniyet Amir V. Mehmet Karcı ve Siyasi Parti İlçe Başkanlarının katılımıyla Belen’de ikamet eden şehit aileleri ve gaziler katılım gösterdi. Kıcı Mahallesinde bulunan şehitlerin mezarları ziyaret edilerek, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu. Daha sonra ise öğle namazı öncesinde Tosyalı Camiinde şehitlerin ruhuna Mevlid-i Şerif okundu ve akabinde Hatim duası okundu.Programın akşam ki kısmında, Seyir Terası önünden başlayıp Atatürk Parkı önünde sona eren 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü Mehteran Takımı eşliğinde protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Arsuz Kaymakamlığı Mehteran Takımının sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Kuran-ı Kerim tilaveti, 15 Temmuz da yaşanan hain darbe girişimini anlatan sinevizyon gösterimi, günün anlamını içeren öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Belediye Başkanı Vurucu ve Kaymakam Aydın’ın konuşmaları, İnan Ailesi tarafından Belen’de ikamet eden 15 Temmuz Şehitlerinden Komiser Yardımcısı Gülşah Güler ile Polis Memuru Hurşit Uzel’in ailelerine devre mülk tapuları teslim edilirken duygusal anlar yaşandı.
Proğram  İlahiler, Emekli Hatay İl Müftüsü Mustafa Varlı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Belen İlçe Müftüsü Adem Cankurt’un duası ve Hatay Milletvekili Adayı Ecrin Nazlı İnan’ın konuşması ile devam etti.

’15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ’
İnan, “15 Temmuz’da aziz milletimiz, Devlet Başkanımız, Başkomutanımızın liderliğinde, O’nun dirayetli, cesur ve onurlu duruşuyla meydanlara inmiş, bu gözü dönmüş hainlere dersini vermişken, darbecilere darbeyi vurmuştur. Bugün de, yarın da göğsümüz siper olacak, bu mübarek toprakları hiçbir hain çiğneyemeyecek. Hiçbir zaman ümitsiz olmadık, bundan sonra da olmayacağız. Kahramanca bu toprakları korumaya, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine hep birlikte çıkaracağız. 15 Temmuz Türkiye’nin karanlıktan aydınlığa çıktığı ikinci kurtuluş mücadelesidir. 15 Temmuz’u ne unutacağız ne unutturacağız. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi tamamlıyor, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününüzü tebrik ediyor, 15 Temmuz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. Mekanları cennet olsun. Gazilerimize hayırlı, uzun ömürler diliyorum” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR