CANIMIZI VERMEYE HAZIRIZ!


İskenderun’da, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından “15 Temmuz’un Kadın Kahramanları” konulu konferans düzenlendi. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, 15 Temmuz’un kadın şehitleri ve gazileri anıldı.

Konferansa, Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yapılan saldırıda şehit düşen Komiser Yardımcısı Gülşah Güler’in ailesi de katıldı.Şehit Gülşah Güler’in annesi etkinlikteki sinevizyon gösteriminde kadın şehitler arasında kızının ismi anılınca gözyaşlarına hakim olamadı.İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, konferansta yaptığı konuşmada 2 yıl önce gerçekleşen hain darbe girişimini hatırlamanın ve hatırlatmanın önemli olduğunu söyledi.
Askerin içerisinde asker kıyafeti giymiş bazı hainlerin darbe girişimde bulunduğunu belirten Kaymakam Soytürk, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, parti genel başkanlarımızın dirayeti, o günkü medyadaki bütün herkesin katkıları ve destekleriyle, askeriyenin içerisindeki sağlam askerimizle, polislerimizle, halkımızla ama aslında Cenab-ı Allah’ın yardımıyla bu hain darbe girişimi püskürtülmüştür” diye konuştu.Konferansa katılan 15 Temmuz gazisi Kadir Bolattürk, etkinliğin kendisini gururlandırdığını ve mutlu ettiğini belirterek vatan için her zaman canını vermeye hazır olduğunu kaydetti.

‘BENİM İÇİN HERGÜN 15 TEMMUZ’
Konferansa katılan 15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekat Komiseri Gülşah Güler’in, annesi Emine Güler ve kardeşleri de 15 Temmuz kadın şehitlerinin sinevizyon gösterimi sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Gülşah’sız iki yıl geçirdiğini belirten şehit annesi Emine Güler, “Benim için her gün 15 Temmuz, Gülşah’ımı çok özledim. Gurur acıyı bastırıyor. 15 Temmuz ikinci yılı, devletimiz inşallah böyle darbeler yaşamaz” dedi.

Her yıl aynı gururu, aynı onuru ve aynı acıyı yaşadıklarını ifade eden şehit babası Hüseyin Güler ise, “Her 15 Temmuz geldiğinde hem gururu, hem acıyı aynı anda yaşıyoruz. Biz ölsek de aynı şekilde devam edecek. Ama önemli olan vatanımızın, milletimizin devletimizin baki olmasıdır. Bir tane Gülşah gitmiştir, bin tane Gülşah doğmuştur. Şükür Allah’a gururluyuz, huzurluyuz biz. Her ne kadar acımız olsa da, ama gururumuz bastırıyor. Allah bu devleti, bu milleti her zaman muzaffer kılsın inşallah. Biz her zaman bu vatan için evlatlarımla birlikte her zaman ölmeye ve can vermeye hazırız” şeklinde konuştu. Haber: Yılmaz AKPINAR