ANKARA’DA GÜNDEM AMANOS TÜNELİ


27. Dönem milletvekilleri mecliste ziyaretçi akınına uğruyor. Ziyaretçilerin ‘Hayırlı Olsun’ mesajı sonrası sohbet, Amanos Tüneli Projesi ile devam ediyor. AK Parti Hatay milletvekili H.Bayram Türkoğlu yaptığı açıklamada; “Proje ihalesi tamamlanmıştır. Tünel güzergahında bulunan Hassa’nın köylerinde zemin etüdüyle ilgili sondaj çalışmaları devam etmektedir. İnşallah yakın zamanda yapım ihalesi projesini de gerçekleştirerek Hatay halkıyla, ilk kazmayı, Amanos eteklerine vuracağız” dedi.

DEMİRYOLU PROJESİNİ DE EKLEYECEĞİZ
Milletvekili Türkoğlu, “Mığır Kot farkının da teknik olarak hesaplanmak suretiyle uygun olması durumunda, Tünel projesine demiryolu projesinin de dahil edilebileceğini sözlerine ekledi.
Seçim bölgesinin yanı sıra Hatay’ın diğer ilçelerinden de vatandaşların yoğun olarak ziyaret ettiği Hatay AK Parti Milletvekili Hüseyin Yayman da yaptığı açıklamada “Artık projeler konuşulmalı. Hatay halkı bundan böyle geleneksel siyaseti bir kenara bırakıp, fikirlerin tartışıldığı, projelerin sunulduğu, bir siyasi yapı geliştirmeliyiz” dedi.
Milletvekili Yayman, “Hassa Amanos Tüneli, Hassa Organize Sanayi, Yoluklar Göleti, Menzelet Barajı, Kapalı Çarşı projesi vb. bizim yol haritamız olmalı” diyerek sözlerini tamamladı.
Haber: Yılmaz AKPINAR