YASA TASARASINA DESTEK YOKSA, OY DA YOK!


İskenderun Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Mine Altay, tüm siyasi partilerin milletvekili adaylarına çağrıda bulunarak “Hayvanların Yaşam Hakları ve Doğayı koşulsuz koruyacak uygulamaları da içeren yasa tasarısının hazırlanmasına destek olmayacak milletvekili adaylarına oy vermeyeceğiz” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kedi Evi’nde basın açıklaması yapan Başkan Mine Altay ve hayvan severler, siyasetçilere çağrıda bulundular. Doğayı ve Hayvanların Yaşam Haklarını Korumayan siyasilere ‘OY YOK’ kampanyası başlattıklarını belirten Mine Altay, milletvekili adaylarının bu konuda söz vermelerini istedi.

2004 yılında çıkarılan ve eksik olarak tanımladığı Hayvanları Koruma Kanunu’nun tam anlamıyla uygulanmadığını ileri süren başkan Mine Altay açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “İlgili yasa; sahipsiz sokak hayvanlarının nüfusunun kontrol altına alınması amacıyla kısırlaştırma gibi bilimsel yolla yapılmasını, hayvanların her türlü işkence ve eziyetten uzak tutulmasını hükme bağlamasına rağmen, belediyelerin büyük çoğunluğu kısırlaştırma yapılmadığından ötürü sayıları artan hayvanları vatandaştan şikayet geldikçe öldürme yolunu seçmiştir. Bu bağlamda milletvekillerimizden hayvanları ve doğayı koruma konusunda kapsamlı, bağlayıcı ve cezai hükümler içeren kapsamlı bir kanunu hazırlayıp yürürlüğe geçirmelerini, insani ve vicdani boyutta tüm yasal tedbirlerin alınması noktasında destek olup söz vermelerini istiyoruz dedi.
Barınakta bakılan kedileri kucaklarına alan hayvan severler onlarla tek tek ilgilendiler.
Haber: Cuma KESEROĞLU