OYUN KARAVANI ÇOCUKLARLA BULUŞTU


Çocukların yaşlarına uygun etkinliklerle ve oyunlarla vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Oyun Karavanı” İskenderun’da çocuklarla buluştu.
Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve eşi Feray Dingil, İskenderun anıt alanın da konuşlanan oyun karavanını ziyaret ederek minik çocuklar ile bir araya geldi.

Düzenlenen etkinlikler hakkında bilgiler alan Başkan Seyfi Dingil, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çocuk Oyun Ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen oyun tırı kentimize geldi. Bu organizasyonda emeği gençleri kutluyorum. Geleneksel oyunların unutulmaması ve yeni nesillere aktarılması için çocuklarımızı oyun karavanı ile buluşturduk” dedi.

Proje koordinatörü ve sunucusu Koray Akdemir ise İskenderun’da sıcak bir şekilde karşılandıklarını belirterek, “Sağolsun belediyemize bizlere güzel bir ev sahipliği yapıyor. Gittiğimiz yerde çocuklarımız oyun karavanına yoğun bir ilgi gösteriyor” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından çocuklar oyun müsabakaları, animasyon oyunları, ilk yardım eğitimleri, palyaço, boyama kitabı ve kalemleri, şişme oyun alanları, sinema ve animasyon gösterileri, seksek, ip atlama, çember çevirme halat çekmece, mendil kapmaca ve geleneksel sokak yarışma oyunlarını oynadılar.