KEDİYİ KIRBAÇ VE SOPA İLE DÖVEREK ÖLDÜRDÜLER


İskenderun ilçesinde bir kedi sopa ile dövülüp, lastik parçasıyla kırbaçlanarak öldürülmüş şekilde bulundu. Meydan Mahallesinde bulunan Hatay Büyükşehir Belediyesi Kedi Bakım ve Rehabilitasyon merkezi önünde sabah saatlerinde kedilere bakmak için gelen İskenderun Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Mine Altay yerde ölü bir kedi ile karşılaştı.

Çevresinde bulunan lastik parçası ve sopaları gören Altay, durumu İskenderun İlçe Kaymakamı Recep Soytürk’e bildirdiğini söyledi. Bunun üzerine olay yerine gelen polis kedinin ölümü ile ilgili bilgiler toplayarak soruşturma başlattı.
Akşam rehabilitasyon merkezindeki hayvanları besledikten sonra kapatıp gittiklerini ifade eden İskenderun Sokak Hayvanlarını Koruma Dernek Başkanı Mine Altay, “Akşam kedi bakım evinden hayvanlarımızı besledik çıktık. Sabah 10,30 sıralarında geldiğimizde kediyi ölmüş vaziyette gördük. Çevresindeki kırbaç ve sopalarla dövülerek vahşice öldürülmüş. Çok uysal bir kedi, annemizdi” diyerek şöyle devam etti;

“Bu konularda ne yapacağımızı şaşırdık. Devlet büyüklerimizden bu hayvanlara yapılan işkence, tecavüzler ölümlerin önüne geçilmesi İçin bu kanunun bu yasanın biran önce çıkartılması gerekiyor. Eğitimli bir Türkiye istiyoruz, çocuklarımıza merhamet, vicdan verebilecek eğitimler istiyoruz. Lütfen artık bu hayvan ölümlerini katliamlarını devlet duysun. Kanunu meclisten geçirmeyi ne olur hızlandırsınlar.”

MOBESE OLAYI ÇÖZECEK
Kedinin öldürülmesi olayını yapan veya yapanların peşine düşen polisin çevrede bulunan MOBESE kamerası kayıtlarından yola çıkarak suçluları yakalayacağına inandığını da sözlerine ekleyen Dernek Başkanı Mine Altay, “Yapanlar eninde sonunda ortaya çıkartılacaktır gereken cezanın verilmesini istiyoruz” dedi.
Haber: Cuma KESEROĞLU