HAKKIMIZI ALACAĞIZ!


24 Haziran seçimlerinde Hatay 2. Milletvekili olarak seçilen daha sonra yurt dışı oyların sayılması ile milletvekili sayısı 1’e düşen Milliyetçi Hareket Partisi itiraz haklarını kullanmaya devam ediyor.
MHP Hatay Milletvekili Adayı İbrahim Gül, “Seçim günü şahsım ve MHP Hatay’da ilçe seçim kurulunda görevli arkadaşlarla birlikte, saat 23.45’te YSK ekranında oyların açılma oranı 99.7 iken, Milletvekilimiz Lütfi Kaşıkçı ve görevli hakimlerimizde gördük. Yurt dışı oyları eklenmiş olduğu halde son hesaplamalarda 1775 küsür oy ile ikinci vekili çıkartmış durumdaydık. Bu ne demek? AK Parti 5. vekil sayısını çıkarmak için 1775 çarpı 5 olması gerekiyordu. Yaklaşık 8 bine yakın oyla alması gerekiyordu” dedi.

‘HUKUK ÇERÇEVESİNDE TAKİP EDİYORUZ’
Adliye önünde konuşma yapan MHP Hatay Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, 24 Haziran’da bilindiği 2 gibi MHP’nin Hatay’da 2 milletvekili çıkardığını daha sonra ilçe seçim kurulunun yurt dışından gelen oylar ile değiştiğini söyledi. Lütfü Kaşıkçı; “Bizde bu süreci genel başkanımızla takip ediyoruz. Hatay’da olası seçimlerle ilgili bir şaibe varsa hem kendi avukatı aynı zamanda MHP partisinin MYK üyesini Hatay’a 2 gün önce gönderdi. İki gündür de hukuk mücadelesi bir ülkücüye yakışır şekilde hukuk çerçevesi içinde takip ediyoruz. Bizler Cumhur ittifakı için elimizden geldiğince çalıştık. Çok yoğun çalıştık bir haksızlıkla kalacağımızı düşünmüyoruz. Neden düşünmüyoruz bizleri destekleyen milletimize güveniyoruz bir şaibe varsa helal oylarımızın tekrar sayılmasına ve cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. Sayın genel başkanımız sürecin yakın takipçisidir“ dedi.

‘BİR KISIM NETİCE ALDIK’
MHP MYK üyesi Bahadır Alperen ise, 27. Dönem millet vekili seçimlerinde ve cumhurbaşkanı seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak MHP’nin çok yüksek bir başarı elde ettiğini, Hatay’da, Aydın’da, Elazığ’da alın terleri ile Ramazan ayında oruç ağızla istedikleri hak ettikleri oyları Allah’ın izni ile kaptırmayacaklarını söyledi.
Alperen, “Hatay’ın 15 ilçesinde itirazlarımızı kullanıp tamamına itiraz ettik. MHP‘nin oyları helal oydur. Cumhur İttifakı’nın Hatay’da çıkardığı milletvekili sayısı 6’dır” şeklinde açıklama yaptı.
İskenderun’da yaptıkları itirazlardan bir kısım neticelerini aldıklarını belirten Alperen; “Bizim Hatay’da uyumumamız gerekiyor. Biz uymuyoruz teşkilatımızında uyumaması gerekir. Yoğun seçim çalışmalarının sonunda hakettiğimiz vekil sayısını alacağız” diye konuştu.

8 BİN FARK..
MHP Milletvekili Adayı İbrahim Gül ise, “Seçim günü şahsım ve MHP Hatay’da ilçe seçim kurulunda görevli arkadaşlarla birlikte, saat 23.45’te YSK ekranında oyların açılma oranı 99.7 iken, Milletvekilimiz Lütfi Kaşıkçı ve görevli hakimlerimizde gördük. Yurt dışı oyları eklenmiş olduğu halde son hesaplamalarda 1775 küsür oy ile ikinci vekili çıkartmış durumdaydık. Bu ne demek? AK Parti 5. vekil sayısını çıkarmak için 1775 çarpı 5 olması gerekiyordu. Yaklaşık 8 bine yakın oyla alması gerekiyordu. Sonra sabah gittim, sonuçları almak için resmi dilekçe verdim. O vakit 8 bin farkla kazanmış durumdaydık. Sonradan dışardan gelen oylardan dolayı yanlışlık olduğu söylendi. Bizler itirazlarımızı yaptık yapmaya devam edeceğiz. İskenderun ve Belen’de oylar yeniden sayıldığında bu işin biteceğine inanıyorum. Allah’ın izni ile milletvekili olarak Ankara’ya gideceğim. Biz diyoruz ki hakkımızı alacağız. Hatay, Ankara’da 2 tane MHP milletvekili ile temsil edecek” şeklinde konuştu. Haber: Cuma KESEROĞLU