ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZDİR


İskenderun’da, 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla, Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) bünyesinde Primemall AVM’de çocuklara yönelik anlamlı bir etkinlik düzenlendi.
AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Hukukçu Ecrin Nazlı İnan’ın katıldığı etkinlikte, çocukların yüzü güldü, onlara şefkat eli uzandı. TÜGVA Hatay İl Başkanı Sinan Köklü’nün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte orta yürüttüğü etkinlikte, çocuk işçiliği ile mücadeleye dikkat çekildi. 100 Türk ve yabancı uyruklu çocuğumuza yönelik gösterilerde, duygulu anlar yaşandı.
AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Hukukçu Ecrin Nazlı İnan, “Amacımız, çocukların yerinin sokak değil arkadaşlarının, ailelerinin yanında doyasıya eğlenmek olduğunu göstermektir” dedi.

ÇOCUK İŞLENMEYİ BEKLEYEN BİR CEVHERDİR
2018 yılının Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı’ ilan edildiğine dikkat çeken Ecrin Nazlı İnan, “Toplumun çocuk işçiliği ile mücadele konusunda duyarlılığının artırılması ve Ulusal Programın politika ve hedeflerine en üst düzeyde katkı sağlanması için TÜGVA’nın yaptığı tüm çalışmalarda çocuk işçiliği ile mücadeleye öncelik veriliyor. Her zaman kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmalar yürütüyoruz. Hiçbir ayrım gözetmeksizin her çocuk, çocuk olmaktan kaynaklanan evrensel haklara sahiptir. Allah’ın bize emanet olarak verdiği çocuklar bir iş gücü değildir, beşeri sermaye hiç değildir. Çocuk işlenmeyi bekleyen bir cevherdir, tertemiz bembeyaz bir sayfadır. Çocuğun yeri ne sokak, ne tarla, ne fabrikadır, çocuğun yeri okuldur” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR