YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDE YEŞİL BAYRAK GURURLA DALGALANIYOR


Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü, 2 yıl süren çöp ve atıklar ile ilgili yapmış olduğu çalışmaların nişanesi olarak almaya hak kazandığı Yeşil Bayrağı okul bahçesinde gururla dalgalandırdı.
Türkiye’de 1096 okulun bunların içinde Hatay’da da 3 okuldan biri olan Yükseliş Koleji Bilim Kampüsünde tören düzenlendi.
Törene; İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Kurucusu Nuri Üysen, Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çevre bilincinin oluşması maksadıyla oluşturulan bu çalışma kapsamında Yeşil Bayrak almaya değer görülen Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü öğrencilerinin oldukça mutlu, gururlu ve heyecanlı oldukları görüldü. Farkındalık yaratan Yeşil Bayrak ile çevreyi korumak geri dönüşümün önemi, bu yelpazede daha bilinçli nesiller yetiştirmek amaçlanıyor.
Törende konuşan Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Genel Müdürü Aykut Davut Öktem, çevre bilincine hassasiyet gösteren öğrencileri ile gurur duyduklarını belirtti. Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü olarak her zaman yeniliklere açık, ileriyi görebilen nesiller yetiştirmek olduğunu ifade eden Öktem, eğitim alanında daha farklı ve farkındalık yaratan projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

BÜYÜK MEMNUNİYET DUYDUK
Törene katılan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ise, Yeşil Bayrağın İskenderun’da özellikle Yükseliş Koleji’nde gururla dalgalanmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Tuğrul, öğrencilerimize bu bilinci yerleştiren Yükseliş Koleji eğitim kadrosuna teşekkür etti.
Son olarak konuşma kürsüsüne gelen Yükseliş Koleji Kurucusu hayırsever eğitimci Nuri Üysen, “Öğrencilerimizle ne kadar gurur duysak azdır” dedi. İki yıl boyunca hummalı bir çalışma sonucu bu projede söz sahibi olduklarını belirten Üysen, “Çok mutluyuz. Yeşil Bayrak almaya hak kazandık. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize, idarecilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Kurucusu Nuri Üysen ve Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem tarafından öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Törende son olarak Yeşil Bayrak, okulun bahçesinde gururla göndere çekildi. Haber: Yılmaz AKPINAR