TÜFAD SPORA HİZMET EDİYOR


Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen zorunlu hizmet için eğitim semineri İskenderun’da gerçekleştirildi. Teknik direktör ve antrenörlere yönelik yapılan hizmet için eğitim semineri İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

TÜFAD Hatay Şube Başkanı Yaşar Düzen açılış konuşmasında, “Her antrenör kendini geliştirmeli ve değiştirmeli. Ülke futboluna yön vermeye çalışan insanların burada iyi eğitimler almalılar. TÜFAD Hatay Şubesi olarak bu güne kadar yaklaşık 13 kez eğitim seminere düzenledik. Bugün burada bulunan TFF eğitmenlerine teşekkür derim” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından gerçekleştirilen hizmet için eğitim seminerinde, Türkiye Futbol Federasyonu Eğitmeni Osman Öngen antrenörlere taktiksel çalışmaları detaylarıyla anlatırken, daraltılmış 11 oyuncu ile top çalışmaları gibi fiziksel ve beyinsel gelişmeleri ciddi destekleyen çalışmaların üzerinde duruldu. Gelen tüm antrenörlere dünyada kullanılan uygulamaların yapılması ve dünya kupasını alan takımların da çalışma sistemlerinin üzerinde duruldu.

Mustafa Kemal Üniversitesi’nden Doçent Doktor Alper Aslan da dünya futbolunun son durumu ve güncel gelişmelerle ilgili bilgiler aktardı. Törende, Hatayspor’u 1. Lige çıkartan Teknik Direktör İlhan Palut’a, Fatsa Belediyespor’u 3. Lige çıkartan Teknik Direktör Can Güven ile İskenderun Belediyespor’u Bölgesel Amatör Ligi’ne çıkartan başarılı teknik patron Mehmet Kurt’a plaket takdim edildi. Haber: Cuma KESEROĞLU