SANART’TAN BÜYÜLEYEN SERGİ


İskenderun birbirinden renkli sanat eserlerine ev sahipliği yaptı.
SANART Resim Grubu üyeleri bir araya gelerek birbirinden değerli yağlı boya ve kabartma rölyef resimlerini sergileme imkanı buldu. 11 sanatçının katıldığı sergiye Nezahat Çarpar, Selda Eğer, Güler Çimer, Esen Doğantan, Zafer Doğantan, Türkan Işık, Bilge Ok, Jale Sarı, Sevim Yaşar, Özlem Secerli, Seher Uysal, Filiz Yolay katılım gösterdi.

Serginin temasının ‘Lavanta Kokulu kadınlar‘ olduğunu ifade eden Ressam Selda Eğer; “Biz 11 resime gönül veren arkadaşlar olarak SANART Resim grubu adı altında resimler yaptık. Karma resim sergisi düzenliyoruz. 6 Mayıs’a kadar sürecek bir sergimiz var. Bütün İskenderun halkı davetlidir“ diye konuştu.

Dokuz aylık bir zaman içerisinde büyük emekler harcayarak sanatını icra eden ressamlar, gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını dile getirdiler.
Sanata emek vermenin büyük fedakarlıklar getirdiğini söyleyen usta eller 45 eser sergilemekten mutluluk ve gurur duyduklarını söylediler. İskenderun Belediyesi altındaki Eski Evlendirme Dairesinde sanat severler ile buluşan eserler, 6 Mayıs tarihine kadar sergilenecek. Haber: Cuma KESEROĞLU