PAYAS BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUK OYUNLARI ETKİNLİĞİ


HEM SPOR YAPIYORLAR HEM DE OYUN OYNUYORLAR
Payas’ta eğitim veren okulların öğrencilerine ve çevre illerden gelen çocuklara yönelik düzenlenen, Çocuk Oyunları 2018 Yılı Etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Payas Belediyesi tarafından düzenlenen Payas Çocuk Oyunları 2018 Yılı Etkinliği, Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara ve Belediye Başkanı Bekir Altan’ın katılımlarıyla Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Teknolojik ürünlerin faydalarının yanında çocuklar üzerinde olumsuz etkilerinin de tartışılır hale geldiğini ifade eden Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, gelecek nesilleri sanal alemden kurtarmanın geçmişteki oyun ve oyuncakların yeniden yaşatılmasıyla mümkün olabileceğini belirtti.

Başkan Bekir Altan şunları kaydetti:”Çocuklarımızın şu anki coşkusu bizlere çok keyif verdi. Bu etkinlik ile istedik ki; çocuklarımız bilgisayarların başından kalksın, akıllı telefonlarını ve tabletlerini bir kenara bıraksın, geleneksel oyunlarımızla birlikte olsun. Bizim o geleneksel oyunlarımız çocuklarımızı hareket ettiriyor, onların birbirleriyle iç içe olmasına vesile oluyor. Eklemleri hareket ettiriyor, hem spor yapıyorlar hem de oyun oynuyorlar. İşte bu etkinliğimizi de örnek olsun diye sürdürüyoruz. Çok güzel oyunları hayata geçiriyoruz ve çocuklarımızı buralara davet ediyoruz.” Haber: Yılmaz AKPINAR