İSKENDERUN’A MİMAR SİNAN BÜSTÜ DİKİLECEK


Uzun süredir İskenderun Mimarlar Odası tarafından çalışılan Mimar Sinan büstünün yapım çalışmaları İskenderun Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçiyor. Belediyenin sahilde yer vermesinden dolayı kendisine teşekkür ziyaretinde bulunan Mimarlar Odası Başkanı Koray Tanın; “Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yaklaşık bir buçuk yıldır sürdürdüğümüz mimar Sinan parkı ile ilgili proje çalışmaları vardı. Bu konuda Belediye başkanımız emeği çok, siyasi partilerimizin emeği çok, yerimiz belirlendi. Başkanımızla son istişareden sonra projemizi geliştirdik. İskenderun da mimar Sinan anıt park alanı düzenlemesi yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

Her projenin kolay kolay gerçekleşmediğini söyleyen Tanın, bu projenin de kolay olmayacağını, önemli olanın işe başlamak olduğunu, burada bulunmanında başlamanın yarısını ifade ettiğini söyledi. Tanın emeği geçen herkese teşekkür etti.

SAHİL BANDINA YAPILACAK
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, Mimarlar Odası’nın bu konuda ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu belirterek, “Sahil bandında Mimar Sinan Parkı yaparak oraya Mimar Sinan büstünü koymak geleceğimiz olan gençlere kültür, sanat, tarih ve bilimdeki büyüklerimizi tanıtmak için çok güzel bir proje yaptılar. Sahilde yer istediler, bizde verdik. İnşallah oraya kısa süre sonra bir açılış yaparak mimar Sinan’ın büstünü halkımızla buluştururuz” dedi.
Haber: Cuma KESEROĞLU