YÜKSELİŞ’TE ÇOCUK KARNAVALI COŞKUSU


İskenderun Yükseliş Koleji geleneksel bahar şenliğini bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında “Çocuk Karnavalı” temasıyla gerçekleştirdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98. yıl dönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yükseliş Koleji’nde velilerin de yoğun ilgi ve katılımıyla büyük bir coşku ile kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla okul bahçesinde başlayan kutlama programında günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmayı Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen yaptı. Üysen, çocukların bayramı olan 23 Nisan’ı en güzel şekilde geçirmeleri için çaba gösterdiklerini belirtti.

ÇOCUKLARIMIZA BÜYÜK DEĞER VERİYORUZ
Üysen, çocuklar için ellerinden gelen her şeyi vermeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Verirken de en güzelini verelim, değer verelim istiyoruz. Değer verirsek çocuklarımıza, onlar da kendilerini değerli ve özgüvenli hissedecekler, değerli şeyler yapma konusunda da gayret edecekler” diye konuştu.Bütün çocukların her şeyin en güzeline layık olduğunun altını çizen Hayırsever işadamı Nuri Üysen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dünyadan birçok öğrencinin de Türkiye’ye gelip kutlanmasının çok güzel bir özellik olduğunu ve bunun korunması gerektiğini söyleyerek, ‘Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz” dedi.

HABİB KONSER VERDİ
Okulun minik öğrencilerinin danslarıyla başlayan gösteriler, şiirler, oratoryo ve yarışmalarla devam etti. Bayram için günler öncesinden canla başla çalışan, provalar yapan minikler izleyenleri kendilerine hayran bıraktılar.
Çocuk Karnavalı’nda, çocuklar için eğlenceli oyun ve etkinliklerin yanı sıra aile katılımlı oyunlar da büyük ilgi gördü. Yüze yakın standı gezen ve etkinliklerine katılan yüzlerce Yükseliş Koleji öğrencisi, coşkulu bir gün geçirdiler. Çeşitli yarışmaların düzenlendiği parkur, hareketli anlara ev sahipliği yaptı. Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen’in şenlikte çocuklarımıza bir de sürprizi vardı. Ünlü sanatçı Habib mini konserinde, sevilen şarkılarını Yükseliş Koleji öğrencileri için söyledi.
Haber: Yılmaz AKPINAR