PALMİYE HASTANESİ ‘OBEZİTE’ İLE SAVAŞIYOR


Son yıllarda yaptığı atılım ve yatırımlarla bölgede hemen hemen tüm hastalıklı tedavi etme noktasına gelen Özel Palmiye Hastanesi, obezite hastalığı için de yaptığı çalışmalarla sonuçlarını alıyor.
Hastane Genel koordinatörü Seval Kirmit Yazar, Başhekim Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Obezite Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, Diyetisyen Betül Demir ile hastalar kahvaltıda bir araya geldi.

EN İYİ TEKNOLOJİYİ KULLANIYORUZ
Etkinlik öncesinde açılış konuşmasını yapan Palmiye Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Palmiye ailesi olarak bölgede en hizmeti verebilmek için büyük bir çaba ve çalışma içerisinde olduklarını dile getirerek, “Bunun bir göstergesi de günümüzün önemli hastalıklardan biri olan obezite için yaptığımız yatırımlardır. Bu alanda büyük başarılar elde eden Türkiye standartlarının üzerinde olan Doç. Dr. Turgut Karaca arkadaşımız dünyanın en iyi teknolojilerini kullanıyor. Kendisi de malzeme seçimini çok önemsiyor. Son yıllarda yaptığı operasyonlarla da bunu ortaya koydu” dedi.  

AMELİYATI SAĞLIK İÇİN YAPIYORUZ
Genel Cerrahi uzmanı Doç. Dr. Turgut Karaca, Obezitenin, insan ömrünü kısaltan kronik bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, “İdeal tedavi yöntemi, diyet ve spordur. Diyet ve sporla kilo veremeyen hastalar benden kitle indeksi 35’in üzeri olan ve yandaş hastalığı olan hastalara ve beden kitle endeksi 40’ın üzeri olan hastalara obezite cerrahisi uygulamaktayız. Obezite cerrahisinde dünyada en çok uygulanan teknik tüp mide küçültme ameliyatıdır. Bu ameliyatta biz midenin dörtte üçünü çıkartmayız. Bu sonuçla mide bir çay bardağı kadar olduğu için kişi daha fazla yemek yiyemiyor. Aynı zamanda açlık hormonuna müdahale ederek kişinin acıkmadan kilo vermesini sağlıyoruz. Obezite cerrahisi estetik kaygısıyla değil sağlık için yapılan bir ameliyattır. Bu ameliyatın riski safra kesesi ameliyatı riskinden daha fazla değildir. Artan tecrübe ve gelişen teknolojik malzemelerle bu ameliyat artık çok daha hızlı ve güvenli yapılmaktadır” diye konuştu.

BAŞARILI BİR EKİPLE ÇALIŞIYORUZ
Kısa sürede obezite cerrahisinde önemli başarılar elde ettiklerini kaydeden Doç. Dr. Karaca şöyle konuştu: “Bu işin sırrı, hastalarımızın inancı, ekibimiz ve kullandığımız malzemelerdir. Tabii ki en önemlisi de hastane yönetimimizin bu noktada yaptığı yatırımlardır. Bu hastalığı tedavi etmek için çok üst düzey bir ameliyathane ve ekip oluşturduk. Bu hastalığı yenmenin yolu multidisipline olması gerektiğini sürekli anlatıyoruz. Ameliyata gererken mutlaka diyetisyen desteği alıyoruz.” 
Toplantıda hastalarıyla da sohbet eden Karaca, ameliyat sonrasında sıkıntı yaşayıp yaşamadıklarını sordu. Hastalar ise, sağlıklarının yerinde olduğunu ve hayatın tadına şimdi vardıklarını kaydettiler.
Doç. Dr. Karaca ile birlikte hastaları tedavi eden Palmiye Hastanesi Diyet Uzmanı Betül Demir de, hastanede iyi bir tedavi ekibi olduklarını vurgularken, hastalarla ameliyat sonrasında da fikir alışverişinde bulunduklarını, bundan sonra uymaları gereken kuralları da anlattı. Haber: Yılmaz AKPINAR