NURİ ÜYSEN’DEN KİTAP BAĞIŞI


Yükseliş Koleji kurucusu Hayırsever İş adamı Nuri Üysen’e, İSTE Kütüphanesi’ne yaptığı 500 adet kitap bağışı nedeniyle plaket verildi.
İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, kitap bağışlarına büyük önem verdiklerini belirterek, “Sayın Üysen daha önce de yaklaşık 2 bin adet kitap bağışı yaptı.
Bu kez de öğrencilerimize faydalı olacak yeni kitaplar bağışladı. Kendisine teşekkürlerimizle bir plaket sunuyoruz” dedi.

İş adamı Üysen de eğitim gören gençlerin Türkiye’nin geleceğini şekillendireceklerini belirterek, “Biz de büyükleri olarak onlara küçük de olsa destek vermeye çalışıyoruz. Bunu herkesten bekliyoruz. İster bir adet ister on bin adet kitap bağışı yapmalarını tavsiye ediyorum” dedi. Rektör Dereli ve İşadamı Nuri Üysen, daha sonra kütüphanenin teras katına çıktı. Burada Hayırsever İşadamı Nuri Üysen tarafından yaptırılan Bilim Merkezi’nin inşaat çalışmaları gözlendi.

Üysen, “İskenderun’un gelişmesi, üniversite şehri olmasıyla mümkündür. İSTE’nin çalışmalarını heyecanla izliyoruz ve her katkıyı gururla veriyoruz” dedi.
Yapılan küçük plaket törenine bazı İSTE öğretim üyeleri, Yükseliş Koleji Genel müdürü Aykut Davut Öktem ve İGC Başkanı Veysel Cıncık da katıldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR