KALKINMA İÇİN ESNAFA İHTİYAÇ VAR


İskenderun Esnaf Oda Başkanları’nın geleneksel aylık ‘Birlik ve Beraberlik’ kahvaltısı İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu ev sahipliğinde gerçekleşti.Ziraat Bahçesi’nde organize edilen kahvaltıya İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İskenderun Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Ferit Gül de katıldı.  
Esnafın sorunlarını ilçe protokolü ile paylaşıp, sorunların çözümü kapsamında istişarelerde bulunduğu kahvaltıda, oda başkanları birlik ve beraberlik mesajları verirken, örnek bir dayanışma sergiledi.

BAKKAL AMCA DERTLİ
Büyük marketler ve AVM’ler arasında kaybolar küçük esnafın sorunlarına dikkat çeken ev sahibi İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Çöloğlu, “Oda başkanları olarak birlik ve beraberliğimiz ile her zaman övünüyoruz. Koltuk ve makamlar bizlerin şahsi yerleri değil. Biz neden ve kim için burada olduğumuzu biliyoruz. Bizim tek sorumluluğumuz; esnaflarımızdır. Onlar ve onların sorunları için buradayız ve tüm çalışmalarımızı onlar için yapıyoruz.  Esnaflar sadece oda başkanlarının değil, devletinin de yanında. Bayrağına da sahip çıkıyor. Ama, tabi esnaflarımızın da çeşitli sıkıntıları var. Bizim esnafımızın en önemli sorunu marketlerin içimize kadar girmesi. Bu konu ile ilgili yasal bir düzenleme getirilmesini istiyoruz. Başbakanımız da böyle bir şeyin olabileceğini söyledi. Gerçekten esnaflarımız çok zor durumda. Tabii ki modernleşen dünyada market de, AVM de olacak. Biz de kendimizi yeniliyoruz, geliştiriyoruz. Ama en azından şunu istiyoruz; çalışma saatleri ile ilgili düzenleme yapılırsa ve aralarına bir mesafe konulursa bizler için iyi olur. Büyük marketler ve AVM’ler arasında rekabet küçük esnafı yok ediyor. Esnaflarımıza sonuna kadar sahip çıkılması lazım” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİN FOTOĞRAFI
‘Birlik ve Beraberlik’ kahvaltılarını görevde oldukları süre içerisinde devam ettireceklerini ifade eden İskenderun Esnaf Odaları Birlik Başkan Vekili Uğur Fırat ise, “Biz her zaman esnafımızın yanında olduk. Onların sorunları ile ilgilendik ve ilgilenmeye devam ediyoruz. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. Ne zaman kalkınmaya çalışsak, dış güçler ayağımızı kaydırmaya çalışıyor. Biz her şeyin farkındayız. Bir ülkenin kalkınması için esnafına ihtiyacı vardır. Bu sebeple esnaflarımıza sahip çıkmamız gerekir” şeklinde konuştu.

BEN DE BİR ESNAF ÇOCUĞUYUM
Kahvaltıda söz alan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de esnaf çocuğu olduğunu belirterek, “Öncelikle kahvaltı için teşekkür ediyorum sizlere. Bir arada olup bu tabloyu bizlere yaşattığınız için de çok sağolun. Bir arada olmaya devam edin. Ben de bir esnaf çocuğuyum. Yedi kardeşin en küçüğüyüm.  Aslında, esnaf gelişen duruma ayak uydurabilecek tedbirleri de alabilmelidir. Bir arada çalışma kültürümüz çok zayıf. Bunu geliştirmemiz lazım. Gelişen kültüre ayak uydurmamız lazım. Farklı sektörlere girmek beceri işi. Esnaflarımızın bu beceriye haiz insanlar. Bizler her zaman sizlerin yanınızdayız” dedi.Yapılan konuşmaların ardından, esnaf oda başkanları adına İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’e kahve takımı takdim edildi. Haber: Mustafa TOPAL