İSKENDERUN TİCARET BORSASI’NDAN TEKNİK ANALİZE LABORATUVAR DESTEĞİ


İskenderun Ticaret Borsası ile Mustafa Kemal Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen protokole, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ile İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu katıldı. Vayısoğlu, “Bugün imzaladığımız bu protokolle ile Mustafa Kemal Üniversitesi ile İTB bu güne kadar gerçekleştirmiş olduğu projeleri kalıcı bir iş birliğine dönüştürmüş oluyoruz” dedi.

TİCARET BORSALARI ARASINDA BİR İLK
Üniversitenin laboratuvarlarından hizmet alımı için harekete geçen Vayısoğlu müşterilerinin tüm malzemelerini anında analiz sonuçlarını almak için bu protokolü gerçekleştirdi. Yapılan imza töreni öncesinde kısa bir konuşma yapan İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, “İskenderun Ticaret Borsası olarak bugüne kadar her zaman üniversitemizin yanında yer alıp, her türlü projeye gücümüzün yettiğince katkı sağlamaya çalıştık. Özellikle tarım alanında bölgemize çok önemli katkılar sunduğunu bildiğimiz ve Türkiye’de bir ilk olan Bitki Sağlığı Kliniğinin kurulmasına yönelik projeye büyük özveriyle vermiş olduğumuz katkıdan İTB olarak büyük gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bu protokol ile Sayın Rektörümün kişisel olarak faaliyetlerine çok önem verdiğini bildiğim Teknoloji ve Ar-Ge uygulama ve araştırma merkezi Laboratuvarları yatırımının yarattığı faydayı bir adım ileriye taşıyarak Türkiye’de Ticaret Borsaları olarak bir ilki gerçekleştirmiş oluyoruz. Ticaret Borsaları olarak görevlerimiz arasında üyelerimizin tarım ürünleri ile ilgili teknik analiz ihtiyaçlarını karşılama önemli bir faaliyet olarak yer almaktadır. Türkiye de Ticaret Borsaları bu ihtiyacı kendi bünyelerinde oluşturdukları laboratuvarlar ile karşılamaya çalışmaktadırlar. Bu Laboratuvarların yatırım maliyetleri çok büyük rakamlar tutmakta ve ithal edilen cihazlar ile milli sermayenin yurt dışına aktarımına sebep olmaktadır. Yapılan bu yatırımların geri dönüşü de yapılan analizlerle mümkün olmamaktadır. Bu protokol ile hem üniversitemizin yapmış olduğu yatırımın katına değeri artmış olacak, hem de Borsamız maliyeti yüksek ve Borsamız bütçesini aşan bu yatırımı yapmayarak milli sermayenin daha etkin kullanımına vesile olacaktır. Ayrıca laboratuvar yatırımı yapmayı düşünen Ticaret Borsaları için önemli bir örnek teşkil edecek projemiz, aynı zamanda İTB’nin Kalite Yönetim Sistemini tamamlayıp ACREDİTE bir Borsa olma yolunda önemli bir faaliyeti gerçekleştirmesini sağlayacak ve hizmet seviyesini arttıracaktır. Başta Sayın Prof. Dr. Hasan Kaya olmak üzere Protokolün gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm çalışanlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Laboratuvarda analiz protokol imzasının ardından Doçent Dr. Fatih Sakin ve Yardımcı Doçent Dr. Cemil Kürekci, Hatay’da bulunan bu laboratuvarın ne kadar önemli olduğunu ve bu laboratuvarlarda her türlü analizlerin gerçekleştirildiğini belirttiler.
Haber: Cuma KESEROĞLU