BÜYÜLEYEN SERGİ


Yaklaşık 20 yıldır gazetecilik yapan Ahmet Seher, mesleğiyle birlikte çektiği fotoğraflarla özellikle İskenderun’u farklı açılardan yansıttığı ikinci kişisel sergisini düzenlenen törenle Primemall AVM’de açtı.

Sergiye; İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Çelik İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İGC Başkanı Veysel Cıncık, MHP İskenderun Belediye Meclis Üyeleri Emir Selim Yazar, İbrahim Yavuz ve Adnan İşler, Bahçeşehir İskenderun Kampüs Müdürü Mustafa Uçan, Ahmet Seher’in gazeteci meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

SEVGİMİ YANSITTIM
İskenderun’a olan sevgisi, bölgenin beldelerini, Körfezi Arsuz’dan itibaren Payas’ı Dörtyol’u, Belen’i, Sarımazı’yı hepsini bir olarak gördüğünü ifade eden Ahmet Seher “Ben onlara olan sevgimi fotoğraflarımla yansıttım. Sergilenen eserler son 5 yılın eserleri. İlk kişisel sergimi 2013’te açtım. Hatay’da bu kadar geniş kapsamlı bir sergi bu güne kadar açılmadı. İnşallah şu anda ikincisini açıyorum. Bundan sonra üçüncüsü ve dördüncüsünü de açmak nasip olur. Bu çalışmalarımda eşimin büyük desteğini gördüğümü de belirtmek isterim. Ona da çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

GAYRET VAR
Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun’un güzelliklerini ölümsüzleştirdiği için duyduğu mutluluğu memnuniyetini dile getirerek “Ahmet kardeşimizin sergisi için bugün buradayız. Sergiyi açmaktan dolayı mutluyum, onurluyum. Kentimizin bu güzelliklerini bize izlettirdiği için ben kendisine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın da bu güzel fotoğraflar kanalı ile yıllara tezahür edecek eserler için Seher’i kutlayarak “İkinci Sergisini açmak için burada bulunuyoruz. Kendisinin ifade ettiği gibi inşallah 3.’nü de açmayı nasip etsin. Bu başarının, gayretin emeğin en nihayet kendisinin de ifade ettiği gibi bölgesine ilçeye, iline, ülkesine duyduğu sevginin tezahürü bu fotoğraflarla bizlere ulaştı” diye konuştu.Özellikle İskenderun’ farklı noktalardan ve açılardan fotoğrafların yer aldığı Sergi açılışa katılanlar kadar, AVM ziyaretçilerinin de büyük dikkati ile ilgisini çekti. Haber Cuma KESEROĞLU