KADIN MUTLU OLURSA HAYAT GÜLER


MHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Devlet Hastanesi ve Palmiye Hastanesi’nde çalışan kadın personele ve kadın hastalara ile İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde çalışan kadın polis memurlarına karanfil dağıttı. MHP İskenderun İlçe Kadın Kolları daha sonra, şehir merkezine geçerek, kadın çalışanları ziyaret etti, sorunlarını dinledi.
MHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya, “8 Mart çalışan, üreten kadının günü olmakla beraber ömrü ailesine, çocuklarına hizmet etmekle geçen tüm kadınların da günüdür” diyerek, “Cumhuriyetimizin kurucusu olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kendilerini medeni olarak niteleyen Avrupa’dan çok önce Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vererek, Türk kadının gerçek değerini ortaya koymuştur. Türk kadını olarak Aziz Atamıza minnet borçluyuz” açıklamasında bulundu.

KADIN HAKAN’IN HANIDIR
Başkan Fatma Kaya, “Geçmiş dönem Türk devletlerinin yönetim biçiminde de hakanın eşi, meclisi yönetirken, hakanın yanında oturur ve hakan olmadığı zaman, hakanın yerine vekalet ederek, devleti yönetir. Türk töresinde kadın işte bu yüzden Hanım’dır. Anlamı ise eşini, evini, devletini yöneten erkeğin, Hakan’ın Hanı anlamındadır. Gelecek nesillere kendi töremizdeki, kadının olması gereken yeri ve verdiğimiz önemi aktarmalıyız. Aktarmalıyız ki, kadınlarımız kendilerini mutlu ve güvende hissetsinler. Kadın mutlu olursa hayat güler, hayat gülerse tüm insanlık güler” dedi.
MHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Kaya, etkinliğin ardından Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Veysel Yıldırım’a, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı’ya ve Palmiye Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Şahutoğlu ile hastane yönetim kurulu üyesi Seval Kirmit Yazar’a teşekkür etti. Haber: Yılmaz AKPINAR