İYİ Kİ VARSINIZ!


İskenderun Nuri Üysen Ortaokulu öğrencileri, Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli Mehmetçikler için duygularını kağıda döktü.
Okulda düzenlenen törene; İskenderun 51’inci Ağır Bakım Komutanı Albay Ertan Ural, eşi Filiz Ural, Okul Müdürü Zeyid Doğan, Müdür Yardımcıları, Müzik öğretmeni Feryal Mistikoğlu, Resim öğretmeni Şeniz Yüce, idareciler ve askeri personel katıldı.
Düzenlenen tören öncesi okul öğretmeni Şeniz Yücel ve öğrencilerinin Zeytin Dalı Harekatı’nı anlatan resimler sergilendi. Resimleri tek tek inceleyen ve oldukça etkilendiği gözlemlenen Albay Ural resimleri yapan öğrencileri tek tek tebrik etti ve resimler hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

SEVGİ GÖSTERİLERİYLE KARŞILANDI
Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Afrin’deki askerlere moral vermek amacıyla yazdıkları mektupları, İskenderun 51’inci Ağır Bakım Komutanı Albay Ertan Ural’a teslim ettiler. Küçücük yürekleriyle vatan, millet sevgisini mektuba döken öğrenciler, ‘Sizleri çok seviyoruz. Biliniz ki arkanızda bu minik vatan evlatlarının duaları var. Allah yardımcınız olsun’ ifadelerine yer verdiler. Büyük bir coşku ve heyecanla karşılanan Albay Ural öğrencilere gösterdiği sevgi ile de öğrencilerin gönüllerinde taht kurdu. Resim sergisini gecen Albay Ural daha sonra Afrin’de bulunan Mehmetçiklere gönderilmek üzere öğrenciler tarafından yazılan ve ay yıldızlı kutuya yerleştirilen yüzlerce mektubu teslim aldı.

MEKTUPLAR ASKERİMİZE BÜYÜK MORAL VERİYOR
Duygusal anların yaşandığı teslim töreninde konuşan Albay Ural, “Sizlerin yazdığı bu mektupları Afrin’de mücadele eden abilerinize en kısa zamanda teslim edeceğiz. Orada ki Mehmetçiklerimize en büyük destek sizlerin yazdığı bu mektuplardır. Sizler ülkemizin geleceğisiniz. Sizler aldığınız eğitim ve terbiye ile ülkemizin daha ileri gitmesini sağlayacaksınız” dedi.
Nuri Üysen Ortaokulu Müdürü Zeyid Doğan ise yaptığı açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK), Afrin’deki teröristlere yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı Harekatı’, okulumuz öğrencilerinden de büyük destek aldı. Öğrencilerimiz, küçük bedenlerindeki kocaman Mehmetçik sevgisini yazıya döktü. Okulumuz öğrencileri, duygularını mektupla ‘Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerlere yazdı. Mektuplarında kahraman askerlerimizin sağlıklı bir şekilde dönmelerini temenni eden öğrencilerimiz ‘İyi ki varsınız, Allah yar ve yardımcınız olsun dediler. Mektupları, İskenderun 51’inci Ağır Bakım Komutanımız Albay Ertan Ural’a teslim ettik“ ifadelerini kullandı.
Tören sonrası Afrin Zeytin Dalı Harekatı’na atfen okul bahçesine zeytin ağacı dikildi.
Haber: Sabahattin ÖZDEMİR