EĞİTİM HER İŞİN BAŞIDIR


Hayırsever İşadamı Said Çengel’i ziyaret eden Yukarı Kepirce İlk ve Ortaokulu öğrenci, öğretmen ve idarecileri, ‘Sait Amca’ları ile sıcak bir ortamda söyleşi yaptı. Ziyaretten ötürü mutlu olduğunu ifade eden İşadamı Çengel, meslek hayatını, eğitime olan duyarlılığını, yardım severliliği ve gelecekle ilgili düşüncelerini öğrencilere aktardı.

Arsuz Yukarı Kepirce Okul Müdürü Alparslan Toprak, Öğretmen Burcu Doğan, Müdür yardımcısı Emrah Kaymak’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Hayırsever İşadamı Said Çengel, birikim ve tecrübelerinden hareketle öğrencilere ufuklarını genişletme ve hedeflerini yüksek tutma yönünde tavsiyelerde bulundu. 
Özgeçmişi hakkında bilgi vererek konuşmasına başlayan Çengel, “1953 Arsuz Çengen doğumluyum. Evli 3 çocuk babasıyım.1976’dan beri elektrik ve inşaat sektöründe faaliyet göstermekteyiz. Yukarı Kepirce Köyü benim için çok şey ifade ediyor. Bu okulda ilkokula başladık. İlköğrenimimizi bu okulda aldık. O zamanlar eğitim almak zor şartlar altında yapılıyordu. Bizlerde zor şartlar altında ilkokulumuzu burada tamamladık” dedi.

ÜLKENİZE, MİLLETİNİZE HİZMET EDİN
“Eğitime destek bir ülkenin geleceği o ülkenin gençlerinin almış olduğu eğitimle orantılıdır” diyen Çengel, öğrencilerle sohbetinde her soruya içtenlikte yanıt verdi. Öğrencilere gelecekle ilgili öğütler de veren Çengel, “Eğitim her işin başıdır. Bir ülke ancak eğitimli bireyler ile kalkınabilir ve gelişebilir. En büyük yatırım insana olan yatırımdır. Bizlerde imkânlar ölçüsünde eğitime destek olmaya devam edeceğiz. Yardım, yardımseverlik, hayır yapmak Dayanışma toplum içerisinde insanların birbirleri ile uyum içerisinde anlaşarak destek olmalarıdır. Dayanışma ve kaynaşma bizleri biz yapan toplum yapan değerlerdir. Bu anlamda yardımseverlik ve yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Özellikle eğitim konusunda. Siz değerli öğrencilere hayata dair şu mesajı vermek isterim. Ülkenize, milletinize ve devletinize bağlı bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Bu anlamda iyi bir eğitim almanız bizler için çok önemli. Her zaman birlik ve beraberlik içinde olun. Ülkeye, devlete ve millete hizmet edin diyorum” dedi.

Söyleşinin sonunda İşadamı Said Çengel’e, okullarına yaptığı yardımlardan dolayı plaket takdim edildi. Haber: Yılmaz AKPINAR