BENZERLİKLERİMİZİN FARKINDA MISINIZ?


İskenderun Dr.Gani Bahadırlı 75.Yıl Anaokulu, ‘Down Sendromu Farkındalık Günü’ nedeniyle, ‘Benzerliklerimizin Farkında mısınız?’ konulu etkinlik düzenledi. Okul Müdürü Hasan Akdoğan, “Temel hedefimiz bu alandaki farkındalığı topluma ve çocuklarımıza kazandırabilmek. Okulumuzun öğretmenlerine hem de bu güzel çocuklara çok teşekkür ederim” dedi.
Akdoğan, “Evet bizler farklıyız. Ama sizin düşündüğünüz gibi değil. Farklıyız çünkü yargılamayız. Farklıyız çünkü içimizde kötülük yoktur. Bu yüzden ben down sendromumla gurur duyuyorum. Dünya farklılıklarla güzel. Sizlerden biriyim. Dost canlısıyım, eğlenmeyi severim, birazcık inatçıyım. Benim sevgim dünyaya yeter. Farklıyım. Farkında mısın? Gerçek dostlar kromozom saymaz. Çünkü down sendromu 1 eksiklik değil +1 fazlalıktır. Down sendromu bir hastalık değildir. Size bulaşmaz. Korkmayın! Benzerliklerimizin farkında mısın?’ diyen Down sendromlu bireylere dikkat çekmek için el baskısı etkinliğimizle farkındalık oluşturmaya çalıştık” dedi.
Dr.Gani Bahadırlı 75.Yıl Anaokulu öğrencileri, ellerine sürdükleri rengarenk boyaları okullarının duvarına bastılar. Minik el izleri okul duvarını süsledi. Öğrenciler rengârenk boyalarla bir gökkuşağı oluşturup herkesi kucaklayan bir sevgi köprüsü kurdular.
Haber: Yılmaz AKPINAR