MUSTAFA ÇÖLOĞLU 3. KEZ BAŞKAN SEÇİLDİ


İskenderun Bakkallar ve Bayiler Odası’nın olağan genel kurulunda iki listeyle gidilen seçimlerde üyelerin çoğunluğu Mustafa Çöloğlu başkanlığındaki yönetimi 449 oyla göreve getirdi.
Amanos düğün salonunda gerçekleştirilen kongrede Divan başkanlığına HESOB (Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği) Abdulkadir Teksöz seçildi.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunasıyla başlayan kongrede iki liste yarıştı. İskenderun’da bulunan Bakkalların katıldığı kongrede konuşan Başkan adayı Velit Kanat daha farklı bir çalışma projelerinin bulunduğunu belirterek özellikle büyük marketlerle mücadelede birliktelik oluşturmak istediğini ve bu yüzden aday olduğunu söyledi.

HAKLARINIZI SONUNA KADAR SAVUNACAĞIM
Bakkallar ve Bayiler Odası mevcut Başkanı ve adayı Mustafa Çöloğlu da kongreye gelen tüm davetlilere teşekkür ederek “Bakkal esnafımız bizleri çok iyi biliyor. Çünkü ben iki dönemden beri sizin başkanlığınızı yapıyorum ve elimden gelen her şeyi de yaptığıma inanıyorum. Haddimi de biliyorum, gücümü de biliyorum. Verdiğiniz oda başkanlığı görevini severek ve hissederek yaptım. Dün Mustafa Çöloğlu ne ise bugün de, yarın da aynı olacak. Bu esnaf için elimden ne geliyorsa, sonuna kadar gidilecek her ne yer varsa, sizlerin hakkını sonuna kadar savunmaya hazırım ve savunduğuma inanıyorum” diye konuştu.  
İki listenin oylandığı seçimlere geçildi. İkisi geçeriz 560 oyun kullanıldığı kongrede, Mustafa Çöloğlu Başkanlığındaki liste 449 oy alarak, rakibi Velit Kanat’a 340 oy fark atarak seçildi.
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığına üçüncü kez seçilen Mustafa Çöloğlu’nun yönetiminde şu isimler yer aldı:
Hasan Şanlı, Beşir Dursun, Mehmet Akbaş, Munir Tultak, Sultan Süleyman Soylu, Caner Ömeroğlu, Mehmet Ali Başkara ve Ali Yaşar.
Kongrenin bitiminde Bakkallar ve Bayiler Odası’nın kurucu üyesi ve 30 yılı aşkın başkanlık yapan Tahsin Mutluay, odanın başarılı başkanını tebrik ederek, başarılar diledi..