KENTSEL TASARIM’DA ‘PAYAS’ FARKI


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı ”Kentsel Tasarım Semineri’nde, Payas Belediyesi’nin Türkiye’de model oluşturan Karbeyaz Mahallesi Kentsel dönüşüm çalışmaları damgasını vurdu. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, “Kentsel dönüşümü vatandaşlarımız için bir fırsata dönüştürerek, yerinde ve alan bazlı dönüşüm esas alınarak kimlikli şehrimiz Payasımız’ı yeniden inşa edeceğiz” dedi.

SAĞLIKSIZ ŞEHİRLERDEN KURTULMALIYIZ
Çeşitli illerden belediye başkanları ile akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen semineri çok önemsediklerini vurgulayan Bakan Özhaseki, şehirlerin insanlar üzerindeki etkilerine değindi. Özhaseki, Bakanlık olarak 1,5 yıldır deprem ülkesi olan bu coğrafyada kentlerin nasıl dönüştürüleceğine yönelik bir gayret içinde olduklarını belirterek, “Son aşamaya geldi. Meclis çalışma aritmetiği içerisinde önümüzdeki günlerde gelecek, konuşacağız bunları zaten. Sağlıksız şehirlerden kurtulmalıyız. Depremler geldiği zaman ninni dinler gibi, hiç aldırış etmeden, güven içerisinde oturmalıyız. Bize, bizim toplumumuza yakışan bu” diye konuştu.

ŞEHİR 2023
Sağlıksız ve kimliksiz şehirlerin dönüştürülmesi noktasında tüm kesimlere çok iş düştüğünün altını çizen Özhaseki, bunu moral bozmak adına söylemediğini, belediyecilik adına son yıllarda Türkiye’de çok önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.Bakan Özhaseki, mahalle konseptli, komşu ilişkilerinin olduğu, kimlikli şehirlere geçmek istediklerini vurgulayarak, “Bu anlamda Şehir 2023’ü önemsiyoruz. Yarın da zaten bir çalışmamız var. Şehrin birisinde bunu inşa etmeye çalışacağız. O şehir yeri de hazırladı, finansal kaynakları da hazırlamış. Zaten ortaya çıkan projeleri birkaç yerde uyguladığımızda belki bundan sonra kooperatifler kurulacağı zaman, uydu kentler inşa edileceği zaman ‘Kardeşim bak eğer bu tür uygulamalarla gelirseniz elimizde ne varsa bütün desteğimizi vermeye hazırız’ diyeceğiz. Bunu önemsiyoruz” diye konuştu. Haber: Yılmaz AKPINAR