TEMİZLİK İŞÇİLERİ MAĞDUR!


İskenderun’da Envitec firmasından düzensiz maaş aldıkları gerekçesiyle temizlik işçileri mağdur olduklarını belirterek uyarı amaçlı işi yavaşlama eylemi başlattı.
Envitec bünyesinde işlerini severek ve alın terleriyle yaptıklarını ifade eden temizlik işçileri, kentte her türlü pisliği temizlemenin kendilerinin işi olduğunu, ancak yıllardır belirsiz maaş ödemeleri sorununun canlarına tak ettiğini söylediler.Daha önce de iş bırakan ancak yapılan görüşmeler sonrasına tekrar işlerine dönen temizlik çalışanlarının tek talebi, evlerinin rızıklarını temin ettikleri var olan maaşlarının zamanında ödenmesi olduğunu vurgulayan temizlik işçileri iki aylık maaşlarının içeride olduğunu belirterek sabah işi yavaşlatma eylemi başlattı.

MAAŞIMIZI GÜNÜNDE ALMAK İSTİYORUZ
Tüm temizlik personeli bir araya gelerek zamanında alamadıkları maaşları nedeniyle Körfez Katı Atık Birliği ile Envitec firmasına tepkilerini dile getirerek “Gece gündüz çalışan ve şehrin tüm pisliğini temizleyen işçiler olarak yaşadığımız zorluklar ortada. Bizler görevlerimizi büyük bir şevkle yapıp düşük de olsa bin 600 lira gibi bir rakam olan maaşlarımızı gününde almak istiyoruz. Maaşlarımızı zamanında alamadığımız için kredi kartları, elektrik, su ve birçok faturamızı ödeyemediğimizden faiz batağına düşüyoruz. Evlerimizin diğer ihtiyaçları da zamanında karşılanamıyor. Okuyan çocuklarımıza, askerdeki evlatlarımıza para gönderemiyoruz. Bizler zamanında maaşlarımızı almak istiyoruz” şeklinde konuştular. Temizlik işçilerin bağlı bulunduğu sendika Hizmet İş Şube Başkanı Mehmet Yetim de Envitec firmasında ki üyelerle 13 yıldan bu tarafa birlikte çalıştıklarını vurgulayarak “Yaklaşık dört yıldır da Dörtyol da dahil olmak üzere maalesef ki bu temizlik işçisi arkadaşlarımız düzenli maaş alamıyorlar” dedi.

DERHAL ÇÖZÜM ÜRETİN
Firma belediyeye, belediye ise firmaya topu atarken, arada temizlik işçilerinin mağdur olduklarını ifade eden Sendika Şube Başkanı Mehmet Yetim “Biri verdim diyor, diğeri almadım. Ama ortada olan işçi, mağdur olan işçi 1600 liraya çalışanlar iki aydır yarım maaş alıyorlar. Herkesin evi ve ailesi var çocukları var, okula giden çocukların sorumlulukları var. Bu işin kesinlikle çözülmesi gerekmektedir. Bu konuya Kaymakam bey ya da Vali Bey’in el koymasını istiyoruz ki, bu iş çözülsün aksi takdirde buradaki sorun daha büyük hale geliyor. Sonuçta temizlik işçileri evlerine ekmek götüremiyorlar. Bu insanlar kimsenin istemediği işi severek yapıyorlar. Şehrin temizliğini yapıyoruz ama kimse garibanların alacakları noktasında sahiplenmiyor. Buradan hem belediye Başkanımıza hem de Firma yetkililerine sesleniyoruz; buna bir an önce çözüm üretsinler. Biz her ay maaşımızı düzenli almak istiyoruz aksi takdirde her ayın 21’inde böyle devam ederse iş bırakma eylemlerine başlayacağız” şeklinde konuştu.Haber: Cuma KESEROĞLU