ŞEHİDİMİZ SAKAROĞLU MEZARI BAŞINDA ANILDI


Gümrük müdürleri Sakaroğlu Ailesi’ni yalnız bırakmıyor.
28 Haziran 2016 tarihinde Atatürk havalimanında DAEŞ teröristleriyle girdiği çatışmada görevi başında şehit düşen, Arsuzlu Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu mezarı başında dualarla anıldı. Kocaeli Gümrük Bölge Müdürlüğü’nden Bölge Müdür Yardımcısı Ali ihsan Merdanoğlu Başkanlığı’nda gelen heyet, İSDEMİR Gümrük Müdürü Şerafettin Bezci, Gümrük personeli Fikret Kanat ve çalışma arkadaşlarının nezaretinde, şehidimiz Umut Sakaroğlu’nu Karaağaç Şarkkonak’ta ki mezarı başında andı, ardından acılı aileye taziye ziyaretinde bulunarak, başsağlığı diledi.
Gümrük müdürlerinin anlamlı ziyareti duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.
Bölge Müdür Yardımcısı Ali ihsan Merdanoğlu ve İSDEMİR Gümrük Müdürü Şerafettin Bezci, acılı ailenin her zaman yanlarında olacaklarını belirterek, bir ihtiyaçları olup olmadığını sordu.
Merdanoğlu konuşmasında, “Bu toprakları vatan yapan, istiklali ve istiklalimiz için kahramanca şehadete eren kardeşlerimizden biri olan Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu’nu her zaman saygı ve minnetle hatırlayacağız. Bu vesilesiyle çalışma arkadaşlarımızla birlikte kabristanını ziyaret ettik. Dualar okuduk rabbim şefaatine nail eylesin, mekânını cennet eylesin, ruhu şad olsun inşallah. Bizler de onun ruhunu canlı tutacağız” dedi.

İSMİ CADDEYE VERİLİYOR
Bu arada Haziran 2016’da İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen terör saldırısında canlı bombanın geçişini önleyen, ancak aynı saldırı da kahramanca şehit düşen Arsuzlu Gümrük Muhafaza Memuru Umut Sakaroğlu’nun adını yaşatmak için Karaağaç Mahallesi’ndeki Yayla Caddesi’nin isminin Şehit Umut Sakaroğlu olarak değiştirilmesi talebinin büyükşehir belediye meclisine sunulması ile ilgili gündem maddesini oybirliğiyle onayladı. 
Haber: Yılmaz AKPINAR