MÜGE SAKALLI ‘KİTAP OTAĞI’NIN KONUĞU OLDU


Çocuk Gelişimi Eğitmeni, Tiyatro oyuncusu ve İletişim Uzmanı Şair-Yaratıcı Drama Eğitmeni Müge Sakallı, Aşir Alkaç’ın davetlisi olarak söyleşi yapmak üzere İskenderun’a geldi.
Kitap Otağı’nda sanatsever ve kitapseverlerle buluşan Müge Sakallı, öz geçmişinden bahsederek katılımcılarla hoş, samimi sohbet ortamında bir söyleşi yaptı. Okurların edebiyat ve şiire olan ilgisiyle karşılaşan genç şair şiirin günümüzde eskisi kadar ilgi görmediğini vurguladı.

ŞİİRLER ARTIK ÖNEMSENMİYOR
Sakallı, katıldığı bir çok etkinlikte şiirin önemsenmediğini, gereken değeri görmediğini hatta şiiri bırakıp roman tarzında yazmasını istenildiğini söyledi. Söyleşinin ilerleyen dakikalarında Edebiyatımızda unutulmayan değerlere değinen Müge Sakallı, Türk edebiyatının önemli şairlerinden şiir seslendirdi. Şiirlerinden de bahseden ve bir kaç şiirini fon müziği eşliğinde seslendiren Müge Sakallı dinleyicilerin beğenisini aldı.
Genç yazar yeni çıkardığı kitabı “Ben Bağırarak Yazdım Sen İçinden Oku” adlı şiir kitabından da bahsetti. Hatay’da ki tiyatronun durumuna da değinen Sakallı, Hatay gibi birçok medeniyetin merkezi olan bir şehirde tiyatro gibi bir sanatın zor şartlarda yapıldığından bahsetti. Hatay’ın birçok ilçesinde tiyatro gösterileri düzenlediklerini ve seyircilerin tiyatroya ilgi göstermediğini, gereken ilgi ile karşılaşmadıklarını vurguladı. Söyleşi sonunda kitabını imzalayan Sakallı “Böylesine hoş samimi bir ortam da 2017 yılının son söyleşisini yapacağımı tahmin etmiyordum. Ta ki Kitap Otağı, değerli kitap ve şiirseverlerle bir araya getirene kadar. Bu heyecan dolu ilgilerinden ve de misafirperver oluşlarından ötürü teşekkürlerimi sunar, beni okurlarım ile buluşturan dost canlısı iyi insan Aşir Alkaç’a şükranlarımı sunarım. Hemen akabinde herkese yeni yılın en güzel müjdeler, en güzel sürprizlerle kapınızı çalması ve yeni yılı tüm dünyaya ümit saçan gülücüklerle karşılamanız dileğiyle.. Mutlu huzurlu sağlıklı yıllar dilerim” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR