GÜNEY ELİT KÜTÜPHANE KURDU


İskenderun Özel Güney Elit Temel Lise öğretmen ve öğrencileri, kitap okumanın daha çok yayılması ve gelecek nesillere aktarılması için seferber oldular. Türkçe Zümre Başkanı Hasret Biçer’in girişimleri ile harekete geçen okulunda herkes taşın altına elini koyarak kitap toplamaya kampanyası başlattı. Matematik Öğretmeni Ender Tümkaya sosyal medyadan destek isterken aradığı desteği de kısa sürede buldu. Tüm okul öğretmenleri ve öğrencilerinin yaptığı bu çalışmalara İskenderun Üniversitesi de destek vererek okula kitap gönderdi.
Okulun Türkçe Zümre Başkanı Hasret Biçer yaptıkları çalışmayı haber ekibimize değerIendirdi. Biçer, “Amacımız ülkemizde okuma kültürünü daha iyi seviyeye getirmek bu konuda maalesef okula alışkanlığımız çok düşük. Bizlerde Özel Güney Elit Okulu olarak elbirliği ile çalışma yaparak okulumuza özel bir kütüphane kurmayı başardık. Artık tüm öğrencilerimiz zamanı burada geçirmeye çalışıyorlar. Derslerimizin bir bölümünü burada kitap okuyarak geçiriyoruz” dedi.
Özel Güney Elit Temel Lisesi Müdürü Hasan Uz ise, “Bu tür çalışmalar gerçekten bizleri de onurlandırdı. Öğretmenlerimizin bu çalışmalarını taktirle karşılıyoruz, onların hepsine teşekkür ediyorum” dedi. Öğrenciler ise kendileri için açılan bu kütüphane sayesinde hem telefondan uzak kaldıklarını hemde okuma alışkanlıklarını benimsediklerini söyledi.Haber: Cuma KESEROĞLU