BU İŞİN SONU YOK!


Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, Belen Seyir Terası’nda gerçekleşti.
Oturum sakin başladı, gergin bitti.
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, ilçeye doğru dürüst gelmeyen HBB hizmetlerinden yakındı.
AK Parti Grubu isi birçok maddeye itirazını dile getirdi.
Örneğin;
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11.12.2017 tarihli toplantısında 363 sayılı karar ile Plan-Bütçe Komisyonuna havale edilen HATSU Genel Müdürlüğünün İslam Kalkınma Bankası’ndan 50 Milyon Euro kredi kullanması için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a yetki verilmesi ile ilgili komisyon raporu, oy çokluğuyla ret gördü.
Bitmedi..
İskenderun/Mersin ve İskenderun/Kıbrıs deniz otobosü seferi ile ilgili madde de onay almadı.
Gerekçesi şu;
AK Parti Grubu diyor ki; “Tamam bu hizmeti yapalım. Ama ihale usülüyle olsun.”
HBB Başkanı Lütfü Savaş da, “Deniz otobüsünü ben alayım, kiraya vereyim” diyor..
O taraf böyle olsun, şu taraf böyle olsun deyince, iş tıkandı neticede..
Bakıyoruz, HATSU’nun dış borçları artmış.. 1 milyar liraya yakın borcu var.
Üzerine yeni bir kredi talebi eklenince, AK Parti Grubu mesafeli yaklaşıyor..
Peki deniz otobüsü gerekli değil mi?
Neden orta kulvarda bir uzlaşı yaşanamıyor?
Örneğin, İskenderun’da akvaryum, yat limanı, teleferik, tramvay hizmetleri vaat olarak verilmedi mi? Bunlar yapılacak olsaydı, finansmanı nasıl sağlanacaktı?
Hiç düşündük mü?
Tamam.. Borçlanma belediyelere aşırı bir yük getirebilir. Ama para olmadan hizmetleri nasıl yapacağız? İskenderun’da Ziraat Bahçesi ve eski karayolları arazisine devasa parklar kazandırmak için para ilgili bakanlıktan gelse bile, bu para yine cebimizden çıkıyor..
Keşke İskenderun Belediyesi de, birçok kaynak araşıyına girse de, benzer borçlanma yetkisi isteyebilse.. HBB bunu yaparak, her ‘ret’ oyunu kamuoyuna yansıtacak.
Peki AK Parti’nin elinde ne var?
Şurada seçimlere 14 ay kaldı..

‘VAAT ETTİM, BU MİLLETİ KANDIRDIM’ DİYEN DE VAR..
Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde ilginç çıkışlarıyla dikkat çeken ‘Kasaba’nın Şerifi’ lakaplı Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, bir araya geldiği gazetecilere sıra dışı bir konuşma yaptı. Bıçakçıoğlu, seçim vaatlerini sorgulamayan yerel basını eleştirerek, şöyle konuştu: “Espri ve şaka ile karışık bir laf ediyorum, bütün basın yazıyor. Yahu ben vaat ettim, bu milleti kandırdım, size şunu bunu yapacağım dedim. Bugün itibarıyla seçime 14 ay kaldı. Bu vaatlerin hiçbirini yapmadım.”Ee, gerçeği herkes bu kadar kolay söyleyemiyor..İskenderun’da bu durumun tam tersi yaşanıyor.Burada seçim vaatleri yeterince sorgulanıyor. Ama ‘Hiçbirini yerine getiremedim. Milleti kandırdım’ diyen bir özeleştiri yok! Espri ve şakayla karışık işler yürüyor, besbelli..

YENİ SİSTEM UYGULANIR MI?
İçişleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının ortak yürüttüğü çalışma tamamlandı. Taslakta, “Belediye başkanı aynı zamanda o ilin belediye meclisinin başkanı olamayacak. Meclis içinden başka biri başkan seçilecek” deniliyor.. Bu taslak meclisten geçerse, AK Parti meclis üyelerinin çoğunlukta olduğu Hatay Büyükşehir’de, ‘Meclis Başkanlığı’ AK Parti’ye geçiyor demek.. Sanırım, bu uygulama ile Büyükşehir Belediye başkanına ‘şehir senin sorumluluğunda olabilir ama, hizmet ve projeler meclis üyelerinin işi’ demek isteniyor..
İyi mi olur, yanlış mı olur göreceğiz..