SİMYA KOLEJİ’NDEN BİR İLK DAHA..


Simya Koleji bir ilke imza atarak, Kısa Film Yarışması düzenledi.
jüri üyesi koltuğunda Güney Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Akpınar, 8.Gün Haber Web Tv & Gazetesi Sahibi Gökhan Gökpınar ve Mega Medya’dan Semir Yazıcı yer aldı.
Jüride yer alan diğer üç isim ise okul aile birliğinin başkan ve yöneticilerinden oluşuyordu. Simya Okulları Kurucusu Selim Baysal, eğitim-öğretimde çıtayı en yükseğe taşıma ve sıra dışı eğitimcilik anlayışını yansıttığı onlarca projeden birini daha gerçekleştirmenin heyecanını yaşadı.
Bölge basınının tecrübeli isimleri Semir Yazıcı, Yılmaz Akpınar ve Gökhan Gökpınar’la birlikte okul aile birliğinden üç isim de jüri üyesi olarak görev yaptı ve çocukların hayal dünyalarını, beğendikleri veya tepki koydukları konuları işledikleri kısa filmler ardı ardına perdeye yansıdı.
Her kısa film kendi içinde çok özel mesajlar veriyor, toplumun değer yargılarının, örf adet gelenek ve göreneklerin unutulduğu, aile bağlarının kopmak noktasına geldiği günümüze ışık tutan tepkileri konu ediyordu. Birbirinden değerli emek, hayal gücü ve toplumsal mesaj dolu kısa filmleri tek tek değerlendirdiğinizde tamamı birinci olmayı hak ederken, jüri üyeleri en iyilerin arasından süper iyiyi seçerken oldukça zorlandılar. Ön yargı, Çocuklar Gelin Olmasın, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durulması, paylaşım ve yardımlaşmanın konu edildiği filmler, büyük alkış aldı.
Haber: Yılmaz AKPINAR