NİLÜFER SEFERBERLİĞİ


İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk talimatı üzerine, ilgili kurum ve kuruluşlarca gerekli araştırma ve inceleme yapılmış olup, mağduriyetin giderilmesi yönünde işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde gereği yapılıyor. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Volkan Yeter, Dr. Hüseyin Pala, Sağlık Memuru Bedirhan Kılıç ile İskenderun Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri ekibinden oluşan heyet tarafından Nilüfer Savcı evinde ziyaret edilerek, genel durumu hakkında bilgi alındı.

MUTLU OLDULAR
Gerçekleştirilen ziyaret esnasında, Nilüfer Savcı’nın 8 yaşında ve İlköğretim 3.sınıf öğrencisi olduğu, 10 Kasım 2017 tarihinde soğuk algınlığı rahatsızlığı nedeniyle İskenderun Devlet Hastanesi’ne gittiği ve akabinde kendisine ultrason çekimi sonrasında “Böbrek Malign Neoplazmı” tanısı konulduğu, Adana Seyhan Başkent Hastanesinde 3 kür kemoterapi aldığı, 4 kür daha kemoterapi alacağı ve kemoterapi sonrasında cerrahi müdahale yapılacağı yönünde bilgi edinildi.Üç çocuk babası olan Salih Işık’ın herhangi bir işte çalışmadığı ve sağlık güvencesi olmadığından dolayı İskenderun Kaymakamlığı aracılığı ile Yeşil Kart çıkarıldığı ve tedavisini Yeşil Kart ile devam ettirdiği anlaşıldı.
İskenderun Sosyal Yardımlaşma Vakfınca aileye maddi yardım yapılması planlanmış olup, ayrıca Nilüfer Savcı’nın hastalığı nedeniyle okula gidemediği anlaşıldığından, evde eğitim desteği sağlamak amacıyla İskenderun Devlet Hastanesi ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce gerekli işlemlerin yapıldı.. İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimliğince, Nilüfer Savcı’ya tedavi sürecinde sağlık takibini yapmak ve destek sağlamak amacıyla Çocuk Hastalıkları Uzmanı ile Psikolog görevlendirmek üzere İskenderun Devlet Hastanesi Evde Sağlık Birimine kaydının yapılması sağlanmış olup, ayrıca ihtiyaç olması halinde iletişime geçebilecekleri telefon numaraları da verildi. Haber: Cuma KESEROĞLU