NE VARSA VATANDAŞA AKTARILACAK


Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Antakya’nın bazı mahallerinde gerçekleştirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projeleri için düğmeye bastı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Antakya’nın Emek ve Aksaray mahallerinde hayata geçirilecek projeleri yeniden değerlendirmek amacıyla Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bir görüşme gerçekleştirdi.
Bir süre önce gerçekleştirdiği Hatay ziyareti sırasında bazı vatandaşların kentsel dönüşüm projelerinin yeniden değerlendirilmesi isteğini geri çevirmeyen Bakan Özhaseki, Belediye Başkanı Kimyeci ile yaşama geçirilmesi için hazırlıklarına başlanan yeni projeleri değerlendirdi.  Görüşmede, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evi yıkılacak her vatandaşa yıkılan evinin ölçeğinde yenisinin verilmesinin amaçlandığını açıklayan Bakan Özhaseki, herkesin rahat edeceği, yeşil alan, otopark ve diğer sosyal donatı alanlarının tamamının yer aldığı bir mahallenin ortaya çıkması gerektiğini söyledi.

KİMSEYİ EVSİZ BIRAKMAYACAĞIZ
Antakya Belediyesi’nin çalışmalara başladığı dönemde Bakanlık olarak belediyeye destek verileceğini de dile getiren Özhaseki, daha önce yapılması planlanan çalışmalardan vatandaşın memnun kalmadığını aktararak, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde, projede ortaya çıkan ne varsa tamamıyla vatandaşa vererek, kimseyi evsiz bırakmamak adına bir proje geliştirdik. Belediyemizin gücünü aşan rakamlar ortaya çıkıyor ancak biz Bakanlık olarak kendilerini destekleyeceğiz. Konuştuğumuz vatandaşlara da bu konuda benim bir sözüm vardı. Bu sözümüzü yerine getiriyoruz. Yeni planlamalar yapıldı, değerli başkanım vatandaşlarla tekrar anlaşmaya çalışacak. Oradaki hemşerilerimiz de başkanımıza yardımcı olurlar inşallah. Net olarak söylemeliyim, burada belediyenin para kazanması söz konusu değil. Ayrıca çalışmalar sırasında karşılan sorunların çözüleceği bir miktar bile belediyeye kalmıyor” diye konuştu.

KREDİ VERECEĞİZ
Antakya’da çalışmalarına başlanacak kentsel dönüşüm bölgelerinde altyapı, okul, sağlık ocağı ve yol gibi hizmetlerin belediye tarafından yapılacağını da vurgulayan Bakan Özhaseki, önümüzdeki dönemde inşaatların yükselmeye başlayacağını belirtti. Özhaseki, “Ne varsa vatandaşa aktarılacak şekilde yapılan düzenlemede, başkanımız da ekibi de sıcak bir anlayış gösterdiler. Başkanımız bunu çözerek inşallah önümüzdeki yaz döneminde inşaatları yükseltmiş olacaklar. Gerekirse biz de kredi vereceğiz bu sayede çalışmalar hızla bitirilecek. Madem ki vatandaşlarımız bu işin daha farklı bir biçimde çözülmesini talep etti, biz de uzun bir süre çalıştık ve bir sonuca ulaştık. Şimdi vatandaşlarımızdan başkanımıza anlayışla yaklaşmalarını rica ediyoruz. Herkesin ev sahibi olmasını sağlayacak formüle evet denilmesi, el birliği içerisinde bu işi bir an önce bitirmek en önemli isteğimiz” açıklamalarında bulundu.
Haber: Yılmaz AKPINAR