TOSYALI HOLDİNG’TE TEKNOLOJİNİN GELECEĞİ TARTIŞILDI


İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO) yeni bir uygulama olan “Kurumsal Vizyon Seminerleri” ile Üniversite-İş Dünyası İşbirliğine yeni bir boyut kazandırdı. Bu kapsamda ilk seminer Tosyalı Holding çalışanları için yapıldı.
Kurulduğu günden bu yana bölgede sistematik Ar-Ge çalışmalarını önemseyen bir inovasyon ve girişimcilik ekosistemi oluşturmaya odaklanan ve bölge sanayicilerine Ar-Ge ve İnovasyon odaklı proje danışmanlığı hizmetleri sunan İskenderun Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (İSTE-TTO), diğer faaliyetlerinin yanı sıra “Kurumsal Vizyon Seminerleri” ismini verdiği yeni projesi ile özellikle bölgedeki sanayi işletmelerinin geleceğine ışık tutmaya devam ediyor.

İSTE-TOSYALI HOLDİNG İŞBİRLİĞİ
Bu kapsamdaki seminerlerin ilki, Tosyalı Holding’de “Çelik Sektöründe Gelecek Teknolojiler” konu başlığı çerçevesinde İspanya Zaragoza Üniversitesi Malzeme Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. German De La Fuente Leis ve Prof. Dr. Javier Campo tarafından verildi. İngilizce dilinde yapılan seminerin eş zamanlı Türkçe çevirisi ve moderatörlüğü, İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı, Malzeme ve Metalurji Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Eyyuphan Yakıncı tarafından yapıldı. Prof. Dr. Yakıncı; bu seminerlerin dünya çelik sektöründeki son teknik ve teknolojilerin eş zamanlı, hatta daha da hızlı bir biçimde sektöre transfer edilebilmesi ve nüfus edebilmesi için önemli olduğunu belirtti.
Tosyalı Holding ile birlikte ilk etapta 7 seminer yapılmasının planlandığını belirten İSTE-TTO Koordinatörü Seçkin Dilek; “Bu projeyi; şirketlerin bünyesindeki departmanların talep etmiş olduğu mesleki teknik eğitimlerden biraz daha farklı bir çerçevede düzenledik ve özellikle beyaz yaka çalışanlarına yönelik olarak çığır açıcı konularda bilgi verilmesini amaçlıyoruz” dedi.
Bu projenin bölgedeki ilgili sanayi kuruluşları ile birlikte de organize edileceğini belirten Dilek; “Teknolojinin son durumunu değil geleceğini tartışmak üzere, Türkiye ve Dünya’daki üniversitelerden ve iş dünyasından alanında uzman her türlü akademisyen ve profesyonelleri seminer vermek üzere davet ederek üniversite-iş dünyası işbirliğinde katma değer yaratabilmeyi amaçlıyoruz” dedi. Haber: Yılmaz AKPINAR