Gazete Güney

MASAL PARKI VE İKİ OKUL!


İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk çok heyecanlı ve eğitime çok değer veren bir Devlet Adamı.. Proje üretmeyi seviyor. Esnafımızla, vatandaşlarımızla diyalog kurmayı, onların fikirlerinden faydalanmayı görev sayıyor..
Önceki gün gazetemizin Çay Mahallesi’ndeki ofisini ziyaret etti.
Öncesinde ise mahallemizde faaliyet gösteren Kilis Kültür Derneği önünde kurulan masada esnafla çay içti, sohbet etti.
İçtenliğini ve samimiyetini, sahada olan hizmet tutkusundan anlayabiliyoruz.
Eğitime çok önem veriyor..
Sosyal medyayı yakından takip ediyor, eleştirileri okuyor, çözüm yollarını araştırıyor, netice almaya çalışıyor.. Okullardaki eğitimle alakalı yazdığımız ne varsa, hemen o eğitim yuvasını ziyaret ediyor, neler yapılması gerektiğini talimatlarla yerine getirilmesini sağlıyor.
Geçenlerde şehir merkezindeki okullarımızın yükünü almak için yeni okullara ihtiyaç olduğunu yazmıştım. Örnek verdiğim arazilerin arasında eski karayolları da vardı.
‘Botanik Park’ amacıyla çizilen proje kapsamında 55 dönümlük araziye henüz dokunulmadığını görüyoruz. İçinde bir kültür merkezi de yapılacaktı.
Dedim ki, “eski karayolları arazisine 32 derslikli bir okul yapılsa, merkezi okullarımızda bir nebze olsun yoğunluk hafifler..”
Bu durumu Sayın kaymakamımıza sordum;
“Bir değil, iki okul yapalım” diyerek destek verdi.
Çok değil, 10 dönümlük bir yer gerekiyor..
Neden olmasın?
***

Geriye 45 dönüm kalıyor..
Biz halen ‘Botanik Park’ için bütçe, ödenek arayışına girerken, komşumuz Osmaniye Belediyesi ‘Masal Park’ ile harikalar diyarı kurmuş, iyi de yapmış.
Üstelik Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP’den seçildi..
Seyfi Dingil ise AK Parti..
Hani ayrıcalık? Hani İskenderun’un avantajları?
Kentte yaşayanların rahatlayabileceği, eğlenebileceği, sosyalleşebileceği ve bir araya gelerek kentsel aidiyet duygusunu güçlendirecek sosyal alanlar oluşturmak belediyelerin asli görevleri arasında değil mi?Bölgede benzeri olmayan, Osmaniye’nin tanıtımına da katkı sağlayacak ve aynı zamanda bölgesel cazibe alanı haline gelecek bir eğlence ve dinlenme alanı oluşturmayı Kadir Başkan planlayabiliyor da, İskenderun olarak eksiğimiz nedir?
Çocuklarımızı ve gençlerimizi sanal dünyanın zararlarından ve kültürel erozyonundan korumak, onlara kendi milletlerine ve tarihlerine ait masal kahramanlarının yaşadıklarını aktarmayı, kültürümüzü gelecekte de canlı tutmayı neden beceremiyoruz?Osmaniye bunu başardı..
Şimdiden Masal Park’ın tanıtım merkezini yerli, yabancı binerce insan ziyaret ediyor.
İçinde her şey var;
Masal Parkı Giriş Kalesi ve buluşma Meydanı..
500 araçlık açık otopark..
Giriş alanda 24 adet tematik dükkândan oluşan alışveriş sokağı..
Toplam 11 adet dev Türk masal kahramanı heykeli..
Üzerinde Türkiye’nin 7 bölgesinin doğal güzelliklerinin işlendiği tema park; Ağrı Dağı’na tırmanma imkânı, Manavgat Şelalesi’nde tekne yolculukları, Uludağ’da kaydırak keyfi, Efes antik kentte sahne gösterileri, Nuhun gemisi, Zeugma’da çarpışan oto heyecanı, Van Gölü’nde Roller Coaster keyfi ve Karadeniz’de konuşan ağaçlardan masal dinletileri..
Çocuklar için 2 adet interaktif su oyunu alanı (Sprayville), 6 adet softplay oyun alanı, dev dijital oyun alanı (Yörük Çadırı), 2 adet dev tırmanma oyun alanı, 1 adet amfi tiyatro ve 1 adet 7D Sinema..
Tüm bu olağanüstü konsept Osmaniye’de gerçekleşebiliyor da, biz neden hep geride kalıyoruz? Kadir Başkan tuttuğunu koparabiliyor da, İskenderun olarak neden ‘masal’ dinliyoruz? İskenderun olarak elde tutulur devasa bir projeyi hizmete ne zaman kazandıracağız?
Önceki gün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan İskenderun’a geldi..
Belediyeyi ziyaret etti, sonra esnafı gezdi..
Peki bu ziyarette ne tür bir kazanım elde ettik?
Neyi fırsata çevirdik?
Neden İskenderun’un ihtiyaçları, öncelikleri konuşulmuyor?
Her seferinde olduğu gibi, “Hoş geldiniz, güle güle” diyoruz..
Ya sonra?
Elde ne var?

Exit mobile version