FUARA YOĞUN İLGİ


DOĞAKA Koordinasyonunda Hatay’da Gıda Üreticileri işbirliğinde katılım sağlanan “CNR FOOD İSTANBUL 2017 Uluslararası Gıda Fuarı” kapılarını ziyaretçilerine açtı.
Türkiye’de ilk defa gıda, paketleme, ambalaj ve eş dışı tüketim sektörlerini aynı tarihte, aynı çatı altında toplayan “CNR FOOD İSTANBUL-Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme, Depolama, Soğutma, Taşıma ve Market Ekipmanları Fuarı” 20 Eylül 2017 Çarşamba günü İstanbul CNR EXPO Yeşilköy Uluslararası Fuar Alanı’nda, 45 ülkeden gelen 4 milyar dolarlık ithalat hacmine sahip alıcılarına ve bölgemizden toplamda 13 firmanın katılımları ile 136 metrekarelik fuar alanında katılım sağlayan üretici firmalarımıza, uluslararası ticari alım heyetlerine ve sektörün ilgililerine kapılarını açtı.

Dünya devlerinin buluşmasına sahne olan CNR Food İstanbul’un açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER) Başkanı Melih Şahinöz’ün katılımıyla yapıldı. Açılış konuşmasını yapan T.C Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “CNR Food İstanbul’a yabancı alıcıların ilgisinin yoğun olduğunu görüyoruz. İstikrarımızı, güvenilirliğimizi ve kalitemizi koruduğumuz sürece dünya markası olmamamız için bir neden yok. Paris, Dubai, Münih neyse İstanbul’da odur” diyerek söz konusu fuarın önemini vurguladı.
CNR FOOD İstanbul 2017 Uluslararası gıda Fuarı bu yıl yaklaşık 1.500 markanın katılımı ile toplamda 80 bin metrekarelik bir alanda, 65 bin profesyonelin ziyareti ile düzenlenirken, Ajansımızın faaliyet göstermekte olduğu Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizden toplamda 13 gıda ve gıda teknolojileri üreticisi firmanın 2.Holde toplamda 136 m2’lik fuar alanında değerli katılımları ile gıda sektöründe bölgesel kalkınmaya katma değer sağlanması hedefleniyor. Haber: Cuma KESEROĞLU