BOTAŞ REVİZE Mİ EDİLİYOR?


Dörtyol ilçesindeki Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) İşletme Müdürlüğünün şefliğe dönüştürüleceği iddiası üzerine Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve ilçedeki sivil toplum kuruluşları (STK) bir araya gelerek karara itiraz etti.
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Alparslan Türkeş Parkı’nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede faaliyet gösteren BOTAŞ işletme müdürlüğünün revize edilerek, Ceyhan Bölge Müdürlüğüne bağlı bir şeflik olarak hizmet vermesi kararı alındığını duyduklarını belirtti.
Bu yanlışlıktan tez zamanda dönülmesi için STK’lar ile bir durum değerlendirmesi yaptıklarını aktaran Toksoy, “Akdeniz’in incisi konumundaki 145 bin nüfuslu ilçede 55 yıllık mazisi olan ve 2 bin dönüm arazi üzerine kurulu bir işletmenin neden şefliğe dönüştürülmek istendiğine anlam veremiyoruz” dedi.Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Talay da konunun kabul edilemez olduğunu, kararın yeniden değerlendirme umudunu taşıdıklarını belirterek gerekli çalışmaları yapacaklarını kaydetti. Toplantıya CHP ilçe Başkanı Özel Gökisaoğlu, MHP ilçe Başkanı Şerif Türker, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Bölükbaşı, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.