BEKİR ALTAN YENİ BİR ŞEHİR KURUYOR!


Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, şehircilikte yeni bir vizyonla kamu yatırımlarını ilçeye getiriyor.
Akdeniz Bölgesi’nin ‘Ödüllü Projesi’ olan Çağlalık TOKİ Projesi inşaatını başlatan, dün de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk’le görüşen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, 10 bin konutluk ‘Karbeyaz Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ni imzaya kavuşturdu.
Payas’ın tamamı 8 bin 500 konuttan oluşurken, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın gayretleriyle, tam 10 bin konut hedefiyle ilçeye yeni bir şehir kuruluyor.
Hatay’da henüz örneği olmayan böylesine devasa uygulama ile Payas’ın çağdaş geleceğine ışık tutan Belediye Başkanı Bekir Altan, Ankara ziyaretini fırsata dönüştürdü.
Başkan Bekir Altan, Kentsel dönüşüm projesi için yetki devrini almakla kalmadı, Türkiye’de yine bir ilki başararak gecekonduları yıkmadan, Payas’ta herkesin ev sahibi olmasını sağlayacak.
Başkan Altan, “Payas’ın tamamı 8 bin 500 konuk iken, biz 10 bin yeni konut yapıyoruz. Payas’ta herkes ev sahibi olacak. Üstelik kendi yerinde olacak. En önemli kısmı, oturdukları evi yıkmadan kentsel dönüşüme başlıyoruz. Kiraya çıkmayacak, oradan taşınmayacak! Peki ne yapacak? Biz inşaatı tamamladığımızda, gelip yeni evini görecek, ne olduğunu bilerek alacak. Bu şekilde tek bir mağduriyet yaşanmayacak. Böylesine devasa bir projeye imza atan, bizlere büyük katkı sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk’e Payaslı hemşehrilerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

‘PAYAS BENİM SEVDAM!’
Başkan Bekir Altan ayrıca, Karbeyaz Mahallesi için yapılan kentsel dönüşümün sürdürülebilir bir yaşam için çok önemli olduğunu belirtti. Projenin, geleceğin şehircilik vizyonuna göre ilçenin kimliğine uygun şekilde tasarlandığını kaydeden Altan, “Karbeyaz Mahallesi’nin mevcut durumuna göre; daha sürdürülebilir, daha güvenli, çevreye duyarlı, yaşanabilir ve kimlikli yaşam çevrelerinin oluşturulması, modern mimari teknikleri ile geleceğin şehircilik vizyonuna sahip ve ilçemiz Payas’ın özgün kimliğine sahip çıkan bir anlayış çerçevesinde bir Kentsel Tasarım Planı hazırlandı. Payas için daha yapacak çok işimiz var. Çünkü Payas benim sevdam” diyerek, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Payas’a hayırlı olmasını diledi. Haber: Yılmaz AKPINAR