BAŞARI YOLUNDAKİ EN ÖNEMLİ ALIŞKANLIK KİTAP OKUMAKTIR


Kitap Otağı’nın, Arsuz Belediyesi tarafından organize edilen Hediyelik Eşya ve Kitap Fuarı’nda 6.sını düzenlemiş olduğu Kitap Otağı İmza Günleri adına yakışır bir finalle son buldu. Kişisel Gelişim Uzmanı Ahmet Alparslan ve genç yaşına rağmen 5 kitaba imza atmış Burcu Yılmaz’ı okuyucularla buluşturan Kitap Otağı, güzel bir organizasyona imza attı. Kitap Otağı Sahibi Aşir Alkaç, “Okumak cahilliğe ciddi zararlar verir” diyerek, sahaf olarak amaçlarının cahillikle mücadele olduğunu ve bunun yolunun kitap okumaktan geçtiğine inandıklarını bir kez daha dile getirdi.

’MUTLULUĞUMU TARİF ETMEM ZOR’
Burcu Yılmaz ise; “Yazarla kitapseverleri bir araya getiren bu güzel organizasyonda hissettiğim mutluluğu tarif edebilmek yetersiz kalır. Kitap Otağı’nın değerli sahibi Aşir Bey’in Arsuz hediyelik Eşya ve Kitap Fuarına kattığı bu yenilik hiç şüphesiz fuarın en renkli yanıydı. Bugüne kadar denenmemiş olanı denemesi takdire şayan bir durumdur. Özellikle yazarlar için de değerlidir. Çünkü bir yazar için en büyük gerçek okurlarıdır. Okurlarımızla birlikte olabilme ve onlarla sohbet edebilme imkanını bizlere sunan Aşir Alkaç’a ve güleryüzleriyle bizlere eşlik eden güzel çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnanıyorum ki başlattıkları bu yenilik her sene bir adım daha büyüyecek” dedi.

‘TELEVİZYON İZLİYORUZ, KİTAP OKUMUYORUZ’
Ahmet Alpaslan yaptığı açıklamada ise, Arsuz ilçesinde düzenlenen fuarda kitap otağı sahibi Aşir Alkaç ziyaretçileri şair, yazar ve alanında uzman kişilerle tanıştırıp, tanıtımlarına yardımcı olurken; diğer taraftan da kitap okuma alışkanlığının kazanılmasına yardımcı oluyor. Ülkemizde televizyon izlenme süresi 5 saat ile rekor düzeye ulaşırken, günlük kitap okuma süremiz 13 saniyedir. Altı dakikalık okuma eylemi beynin on frontal bölgesini kanlandırırken, dikkat, anlama ve muhakeme becerilerini güçlendirerek bireylerin başarısına önemli katkıda bulunmaktadır. Yavuz Sultan Selim’ in şehzadelik zamanında 8 saat okuma süresi ve Mısır seferi sırasında develer dolusu kitabı yanından ayırmadığı, Mustafa Kemal Paşa’nın hayatı boyunca 3 bin 937 kitap okuduğu göz önüne alındığında, başarı yolundaki en önemli alışkanlık kitap okumaktır” dedi.Arsuz Belediyesi fuar alanı koordinatörü Sercan Yürek yaptığı açıklamada; “Öncelikle ilk kez Bu yıl fuar alanımızda imza günleri etkinliği düzenleyen kitap Otağı sahibi Aşir Alkaç’a teşekkür ediyorum. Kültürel anlamda Arsuz’da yapılan bu etkinlik bizleri ve halkımızın mutlu etti” diye konuştu.

İMZA GÜNLERİ İSKENDERUN’DA SÜRECEK
Kitap Otağının bu yıl sonuncusunu düzenlediği imza günlerinde birçok yazarın ve şairin katılımıyla imza günü, söyleşi ve şiir dinletisi etkinlikleri ile okuyucular ikinci bir bayram coşkusu yaşadılar. Bu güzel organizasyonun ev sahipliğini yapan Aşir Alkaç, “Etkinliğimize katılma nezaketi gösteren yazarlarımıza ve şairlerimize ayrı ayrı teşekkür ederim ,bu güzel buluşmaların özlemini çeken kitapseverler için Şiir dinletisi, Söyleşi ve imza günlerinin İskenderun’da bulunan Kitap Otağı’nda devam edeceğini ve kitapseverleri burada ağırlamaktan büyük kıvanç duyacağını” söyledi.
Haber: Yılmaz AKPINAR