LOJİSTİK EĞİTİMİ


Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası arasında üyelerine yönelik Lojistik, Tedarik zinciri, stok yönetimi eğitimi Teknik Destek kapsamında protokol imzalandı.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve DOĞAKA Genel sekreteri Onur Yıldız protokole birlikte imza attılar. DOĞAKA Genel sekreteri Onur Yıldız, protokolün içeriği hakkında yaptığı açıklamasında; “Bu gün burada Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası arasında Lojistik, Tedarik zinciri, stok yönetimi eğitimi Teknik Destek kapsamında bölgemiz için son derece önem arz eden Lojistik, tedarik zinciri ve stok yönetimi özellikle maliyetler ve rekabet üstünlüğü adına çok büyük önem arz etmektedir. Tedarik zinciri yönetimi de lojistiğin ayrılmaz bir parçası olarak işletmelerin mal veya hizmet üretim süreçlerini desteklemek için oluşturulan yapı halini almıştır. Lojistik ürün, hizmet ve insan gibi kaynakların ihtiyaç duyulan yerde ve istenen zamanda temin edilmesi için bir araç olarak tanımlanabilir. Herhangi bir pazarlama veya üretim organizasyonunun lojistik destek olmadan başarılması çok zordur. Öyle ki lojistik maliyetleri işletmelerin genel maliyetlerinin yaklaşık üçte birini oluşturmaktadır. Ürününü tercih edilebilir kılmak isteyen işletmeler, ürünlerini daha hızlı ve daha düşük maliyetle tüketiciyle buluşturmak durumundadır. Bu gibi nedenlerle ekonomilerde rekabet analizi yapıldığında artık lojistik faaliyetlerin rekabetteki ağırlığının hızla arttığı görülmektedir. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın 5 binden fazla mükellefi bulunmaktadır ve bir çok işletme sahibi ürünlerini uluslararası pazara sumak istemektedir ancak bu konuda mükelleflerine gereken desteği sağlamak istemektedirler. Lojistik stok kontrolü, tedarik zinciri ve satın alma tedarik konuları üzerin mükelleflerin ihtiyacı olan eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin verilmesi için teknik destek baş vurusu yapılmıştır. Eğitim iki bölümden oluşup 20 saat lojistik, tedarik zinciri ve stok kontrolü ile 20 saat satın alma tedarik olarak toplamda 5 gün boyunca 40 saat olacaktır. KOBİ vasıflarını taşıyan büyüme, gelişme ve lojistik, üretim yapabilme potansiyeli olan üyeler içinden 20 işletme eğitimden faydalanabilecektir. Katılımcılar, bu işletmelerin Dış Ticaret müdürleri veya Dış Ticaret personelleri arasından seçilecektir. Ayrıca Dış Ticaret alanında üyeleri doğru yönlendirmek ve üyelerine daha kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla Odamızın genel sekreterlik, dış ticaret, iç ticaret, bilgi işlem ve AR-GE birimlerinde çalışan 5 adet İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası personeli de eğitime katılacaktır. Toplam katılımcı olarak 25 kişilik bir sınıf belirlenmiştir” dedi.
İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ile İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası arasında Lojistik, Tedarik zinciri, stok yönetimi eğitimi Teknik Destek kapsamında verilecek eğitimin bölgemiz ekonomisi ve üyelerimiz adına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve DOĞAKA Genel sekreteri protokole imza attılar. Protokol imza töreninde İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez de yer aldı. Haber: Yılmaz AKPINAR