HASİAD 22 YAŞINDA


120 üyesiyle gün geçtikçe kurumsallaşan, gelişen, geliştiren, değiştiren, iş dünyasında ‘gücü etkisinde’ bir algı yaratan HASİAD (Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği) 22. Yılına girmenin haklı gururunu yaşıyor. HASİAD’ın ülke ve Hatay’ın ekonomik, sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere, çağdaş uygarlık hedefini esas alarak yerel, bölgesel ve sektörel potansiyellerin en iyi şekilde değerlendirilmesi için faaliyetlerde bulunduğunun altını çizen Başkan Tahsin Kabaali şunları söyledi: “Güçlü bir Türkiye, dünya kenti Hatay’ın oluşması için Hatay Sanayicileri ve İşadamları olarak çaba sarf etmek, Hatay’ın gelişimine katkı sağlayıcı fikirler ve projeler üretmek vizyon ve misyonu ile şehrin ileriyi görebilen, idealist ve kendi alanlarında farkındalık yaratabilen önemli işadamlarının girişimiyle 1995 yılında kurulmuştur. HASİAD; şeffaf, dürüst, herhangi bir kişisel çıkar gözetmeden ve en önemlisi belli bir grup içine sıkışmadan siyaset üstü bir anlayış ve uyum içinde Hatay’ın ekonomisini hareketlendirmeye çalışan bir yönetim anlayışına sahiptir. Bu anlayışta olmak Hatay için oldukça pozitiftir ve diğer tüm STK ve benzer oluşumlar için örnek oluşturmaya adaydır. Bu uyumlu yapı içinde harcanan enerji, yoğun emek ve çabaların yüzde yüzü Hatay’ın parlak geleceğine ve özlemi duyulan daha yükseklerdeki potansiyel konumuna gelmesi için gerçekleştirilmektedir.”  

HASİAD’IN AŞISI TUTMUŞTUR 
HASİAD ile birlikte, Hatay’daki potansiyeli gerçekleştirme yeteneğine sahip başka kurumsal yapıların da mevcut olduğunu ifade eden Başkan Kabaali “Bunlar arasında ortak bir amaç ve kültür oluşturularak, HASİAD’ın yarattığı sinerjiyle bu yolda harcanacak emek ve çabaların birleştirilmesiyle elde edilecek sonuçların Hatay’ın geleceği için neler ifade edebileceğini tahmin etmek zor değildir. Hatay için, bu yolda HASİAD’ın aşısı tutmuştur. Geniş kitlelere sahip diğer yapı ve oluşumlarda da bu aşının tutması sağlanmalıdır. HASİAD her yönüyle şehrimiz için rol model bir STK’dır” diye konuştu.
Gün geçtikçe büyüyen, gelişen ve aktifleşen HASİAD’ın ilde bıraktığı etkinin gücünün ve oluşturduğu farkındalığın sonucu olduğuna işaret eden Başkan Kabaali “Bu gelişmeler, yönetim olarak bizleri çok memnun etmekle birlikte sorumluluklarımızı da katlamaktadır. Hatay için güzel şeyler yaparken günden güne çalışma tempomuzun yükselmesi, gerçekleştirilen etkinlik ve projelerde kalitenin artması ve üyelerimizde maksimum memnuniyet hedeflenmesi sorumluluklarımızın bir gereğidir. HASİAD ailesi olarak, her zaman olduğu gibi bugün de bu anlayış ve sorumluluk duygusuna sahip olmanın yanında, 22 yıldır bu bayrağı elden ele taşımanın gururuyla bizden sonra geleceklere en iyi şekilde devretme sorumluluğunun bilinci içinde, yeni ufuklarda Hatay için yepyeni sorumluluklara yelken açmanın heyecanını yaşıyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Cuma KESEROĞLU