ARSUZ’A ATILAN İMZA!


Arsuz’u modern kent kimliğine kavuşturmak adına gerekli tüm projeleri birer birer hayata geçiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bu kez yapımı tamamlanan modern ve konforlu nikâh salonunu ilk nikâhı kıyarak hizmete açtı. Göreve geldiği günden itibaren halka ilkleri yaşatan ve yaşayan Başkan Culha, ilçede önemli derecede eksikliği hissedilen nikah salonu sorunu da çözüme kavuşturarak, dünya evine girmeye hazırlanan çiftlere en mutlu günlerini unutulmaz bir mekanda ölümsüzleştirmeleri adına en ufak detayın bile düşünüldüğü muhteşem bir tesisi daha ilçeye kazandırdı. Altınkent sitesi civarında yapımı tamamlanan ve gelin odası, damat odası, nikah salonu, mutfak, evlendirme bürosu gibi mimari yapısının yanı sıra, salona ayrı bir ışıltı katan Atatürk’ün dans ederkenki portresi ile dikkat çeken salonda ilk nikahı Seda – Mehmet Ali Çiçek çiftine kıyan Başkan Culha, nikah salonunun tüm özel günlerin kutlanmasının yanı sıra çok amaçlı salon olarak da kullanılabileceğini ifade etti.

ARSUZ’A YAKIŞAN TESİS
En özel anlarını nikah töreni ile ölümsüzleştirecek olan çiftler için tasarlanan nikah salonunda ilk nikahı kıymanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Bu nikahın çok özel bir anlamı var. İçerisinde bulunduğumuz salon ilk defa bir nikaha tanıklık ediyor. Bu salon, inşallah hem nikahı kıyılacak ilk çiftimiz Seda ve Mehmet Ali’ye, hem de ilçemize hayırlı uğurlu olur. Kentimize yakışır bir salon oldu. Şu ana kadar nikahlarımızı belediye hizmet binamızın bodrum katında kıymak zorundaydık. Ama gördüğümüz eksikliği ve ihtiyacı hızlı bir şekilde giderdik ve şu anda kentimize yakışır modern bir nikah salonu oluşturduk” dedi.

NİKAH SALONU KAPILARINI AÇTI
Nikah saatini beklemek ve hazırlıklarını tamamlamak için gelin ve damat odalarında heyecanla bekleyen Seda – Mehmet Ali Çiçek çifti, Başkan Culha’nın salona girmesiyle alkışlar arasında nikah masasına oturdu.
Neşeli anların yaşandığı ilk nikah töreninde, gelin Seda Çiçek’in yüksek sesle verdiği evet yanıtına karşı damada “Gelinden güçlü bir evet geldi bunun değerini bil” diyerek takılan Başkan Culha, damadın da “Sonsuza dek evet” yanıtı ile genç çifti eş ilan etti ve gelin damadın ardından salondaki ilk imzayı attı. Nikah defterini geline, kahve fincanlarını da damada takdim eden Başkan Culha, “Günün anısına hediye ettiğimiz kahve fincanları ile ilerleyen yıllarda hem kahve içer, hem bugünü, hem de bizleri hatırlarsınız” dedi.

ÇİÇEK ÇİFTİNDEN BAŞKAN CULHA’YA TEŞEKKÜR
Modern nikah salonunda ilk kez ‘evet’ demenin heyecanını yaşayan Seda – Mehmet Ali Çiçek çifti, nikah salonunu Arsuz’a kazandıran Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür ederken, salonda kıyılan ilk nikahın kendilerine denk gelmesinin sevinçlerini ikiye katladığını dile getirdi. 
Nikah sonrası mutluluğunu dile getiren güzel gelin Seda Çiçek, “İlk nikah olduğu için çok mutluyuz. Şuan ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok güzel bir bina, çok emek verilmiş, harika bir salon olmuş. Arsuz’a yakışan bir salon. Başkanımızın emeğine ve yüreğine sağlık. Bizi kırmadığı için kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi. Haber: Cuma KESEROĞLU