TUFAN KOLEJİ LYS’DE BAŞARILI!


YGS sınavında 180 alan bir milyonun üzerinde öğrencilerin girebildiği 2017 LYS sınav sonuç 11 Temmuz Salı günü itibariyle açıklandı. LYS 1 Matematik ve Geometri, LYS 2 Fizik, Kimya ve Biyoloji, LYS 3 Edebiyat ve Coğrafya 1, LYS 4  Tarih, Coğrafya-2 ve Felsefe Grubu (Psikoloji, Sosyoloji, Mantık ve Din Kültürü) ve LYS 4 Almanca, Fransızca ve İngilizce sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ilk sevindirici haber Dörtyol Özel Tufan Koleji’nden geldi.
Özel Tufan Koleji Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Said Yiğit TM 1 puan türünde Türkiye 53.’sü olarak hem ailesini hem de okulunu gururlandırdı. Dün elde ettiği başarının sevincini babası Osman Yiğit ile birlikte Özel Tufan Kolejine gelerek okul yönetimi, idarecileri ve öğretmenleriyle paylaşan Ahmet Sait Yiğit oldukça heyecanlıydı. Biri halen üniversite eğitimi görmekte olan beş çocuk babası Osman Yiğit oğlu ile iftihar ettiğini belirterek; “Ahmet Said YGS’de iyi bir derece elde etmişti. LYS’de de iyi bir başarı yakalayacağına inancımız tamdı. Bu inanç en başta Ahmet Said’in disiplinli bir çalışma anlayışına sahip olması, Tufan Eğitim kurumlarımızın değerli idarecileri ile çok kıymetli öğretmenlerinin ilgisi ve doğru yönlendirmesi sayesinde oluşmuş bir inançtır. Tufan Eğitim Kurumlarına bu konuda güveniyorduk. Bugün elde edilen bu başarı ile bu güvenimizin doğruluğunu da görmüş olduk. Oldukça sevinçliyim” dedi.
Türkiye 53. lüğü ve puan türü bakımından büyük bir ihtimalle Hatay 1. Liği başarısı yakalayan Ahmet Said Yiğit te yaptığı açıklamada; “Üniversite hayatımda ekonomi ile ilgili bir bölüm okumak ve okulunda yüksek lisans ve doktora yapmak amacındayım. Bu başarımda emeği olan başta ailem ve Tufan Koleji eğitim aileme teşekkür ediyorum” dedi.
Tufan Koleji Yönetim kurulu Başkanı Münevver Merve Tufan İkiz’de elde edilen başarıdan kurum olarak oldukça mutlu olduklarını, başarının bir tesadüf olmadığını bir kere daha ispatladıklarını belirterek; “Her yıl bir önceki yıla göre başarımızı daha da arttırarak yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Bunun bir ispatı da son açıklanan LYS sınavında öğrencimiz Ahmet Said Yiğit Türkiye 53. Sü olmuştur. Bu başarıyı öncelikle öğrencimiz kendi özverisiyle, disipliniyle ve çalışmasıyla kanıtlamıştır. Bizde kurum olarak öğrencimize iyi bir yol gösterici olarak çalışmasını doğru planlamada katkı sunduk. Elde ettiği başarıdan dolayı kutluyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonraki eğitim hayatında da Ahmet Said Yiğit’e her türlü desteğe hazır olacağız” dedi. Ahmet Said Yiğit daha sonra başarısında emeği olan öğretmenlerini de ayrı ayrı ziyaret ederek mutluluğunu ve heyecanını onlarla da paylaştı.
Haber: Sedat İSKENDEROĞLU