ERASMUS+ KÜLTÜRLERİ BİRLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR


Avrupa Birliği Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklıkları kapsamında uygulanmakta olan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen, İskenderun’da Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu, Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu, İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Avrupa’da 5 okul  ortaklığıyla yürütülen “Today’s Readers, Future Leaders, Bugünün Okuyanı, Geleceğin Lideri” isimli kitap okuma projesinin final toplantısı 3-7 Temmuz 2017 tarihleri arasında İskenderun’ da gerçekleşti. Toplantıya ilçemizden katılan idareci ve öğretmenlerin yanı sıra, Romanya, Polonya, Danimarka ve Litvanya’dan gelen eğitimciler katıldı.

‘YÜZLERCE KİTAP OKUDULAR’
Projelerini iki yıldır başarı ile uyguladıklarını belirten Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu müdürü Aytaç Yaman, “Bu toplantı projemizin son toplantısıydı. 2 yıldır yapılan çalışmaları ve elde ettiğimiz kazanımları tartıştık. Seyahat Eden Kitaplar ve Okuma Saati gibi başarılı bulduğumuz bazı uygulamaları önümüzde ki yıllarda da devam ettirme kararı aldık. Proje sayesinde, öğrencilerimiz yüzlerce değişik kitap okudu, birçok yazarla tanışma fırsatı buldu, bazı öğrencilerimiz ise Adana ve Hatay kitap fuarını ziyaret etme şansını yakaladı. Proje kapsamında aldığımız kitaplar hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin zihin dünyalarında yeni ufuklar yarattı” dedi.

‘OKUL KÜTÜPHANESİNE HAYRAN KALDILAR’
Projenin ortaklarından İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Mehmet Faruk Cevher, “Misafirlerimizi , okulumuzun yeni binasında ağırladık. Ney dinletisi hazırladık. Proje çalışmalarını bitirdikten sonra, öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan değişik yöresel yemeklerimizi misafirlerimizin beğenisine sunduk. Okulumuza, özellikle okul kütüphanemize hayran kaldılar. Okulumuz bu tür projelerle eğitimde kaliteyi artırmaya her daim devam edecektir. 2 yıllık süre zarfında yanımızda olan ve bize destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

KAPADOKYA, GAZİANTEP VE ANTAKYA GEZİSİ
Projenin koordinatörlüğünü yürüten Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu müdür yardımcısı Hanefi Zobar, projeye desteklerinden dolayı Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu’na teşekkür ederek şunları ekledi: “2 yıldır büyük emek sarf ettik, İskenderun’dan yaklaşık 20 öğretmenimizi değişik ülkelerde ki proje çalışmalarına alarak, Avrupa’yı daha yakından tanımalarını sağladık. Erasmus+ bu tür projelerle 30 yıldır kültürlerin birleşmesini sağlayan bir program. İnsanların birbirini daha yakından tanıması için, kültürü yerinde görmesi ve yaşaması gerekiyor. 5 gündür burada değişik ülkelerden gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Misafirlerimizin 7 tanesi ülkemize daha önce hiç gelmemiş. Proje çalışmaları harici kültürel çalışmalarda da güzel ülkemizin nadide yerlerini misafirlerimize göstermeye çalıştık. Kapadokya gezisi bunlardan birisiydi. Misafirlerimiz, Kapadokya’ya hayran kaldılar. Binlerce yıllık tarihe sahip olan büyülü Perili Bacalarını yerinde gördüler. Yine Antakya Mozaik Müzesi, Habibi Neccar Camii ve Saint Pierre Kilisesi misafirlerimizin gönlünde taht kurdu. Gaziantep Mozaik Müzesi eserlerini ilgiyle izlediler, müze çıkışında Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle büyülendiler. 5 günlük çalışma ve gezinin ardından mutlu bir şekilde ayrıldılar. Ülkemizin tanıtımını en iyi şekilde yaptık” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR