BU KAÇINCI FACİA?!


Belen ilçesinde asit yüklü tanker, freninin patlaması sonucu seyir halindeki tıra çarptı, aracın çarpmanın etkisiyle savrulması güvenlik kameralarına yansıdı. Alınan bilgilere göre, Antakya istikametinden İskenderun yönüne seyreden Hüseyin Tunay (60) iradesindeki 01 DK 668 plakalı asit yüklü tanker, Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi’nde freninin patlaması sonucu, yine aynı istikamette ilerleyen Recep Tezcan (54) iradesindeki 42 JK 685 plakalı tıra arkadan çarptı.

DEPO UÇURUMUN KENARINA DÜŞTÜ
Çarpmanın etkisiyle hızını kaybeden tanker, yaklaşık bir kilometre daha ilerledikten sonra ters şeride geçerek boş araziye devrildi.Tankerin devrilmesiyle üzerindeki asit yüklü depo fırlayıp uçurumun kenarında toprağa saplandı. Tankerin çarptığı tır ise yaklaşık 2 metre yükseklikteki yoldan aşağı düştü. Tırın düşüşü, çevrede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Tır, daha sonra park halindeki 31 B 3699 ve 31 GU 044 plakalı sürat motorlarını ezerek marangoz dükkanının duvarına çarparak durabildi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri, ilk müdahalenin ardından tanker sürücüsü Tunay ile tır sürücüsü Tezcan’ı İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Kaza sonrası Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu da kaza mahalline gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Özellikle kazada zarar gören esnafın yanına giderek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Daha önceki yıllarda da bu tür kazalar yaşanmış ve birçok canımızın gitmesine neden olmuştu. Kaçış rampasının hala yapılmaması bu tür kazaların devam etmesine sebep olacak.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Haber: Cuma KESEROĞLU